Ρωσικός ρομαντισμός | Συμφωνική συναυλία με έργα Σεργκέι Ραχμάνινοφ και Πιότρ Ίλιτσ Τσαϊκόφσκι, στο ΠΣΚΗ

 Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, στις 21:00

στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»

Με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννηση και 80 από τον θάνατο του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, το ΠΣΚΗ διοργανώνει ένα διήμερο αφιέρωμα στον μεγάλο Ρώσσο συνθέτη του 20ου αιώνα. 


Σε αυτό οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το μνημειώδες Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα Αρ. 2 σε Ντο ελάσσονα, Έργο 18, αναμφισβήτητα το διασημότερο και δημοφιλέστερο από όλα τα έργα του Ραχμάνινοφ, όπως επίσης και την αριστουργηματική Συμφωνία Αρ. 5 σε Μι ελάσσονα, Έργο 64 του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών σε μουσική διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Μύρωνα Μιχαηλίδη. Σολίστ στο κοντσέρτο θα είναι ο διεθνούς φήμης πιανίστας Δημήτρης Τουφεξής.Ο ρομαντικός συνθέτης Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τον τιμώμενο συνθέτη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Η σχέση τους ξεκίνησε καθώς ήταν μέλος της επιτροπής των εξετάσεων στο Κονσερβατόριο της Μόσχας όταν ο Ραχμάνινοφ σπούδαζε πιάνο και σύνθεση. Μετά την αποφοίτησή του και για τα χρόνια που ο Ραχμάνινοφ έζησε στη Ρωσία πριν μεταναστεύσει στην Αμερική, ο Τσαϊκόφσκι παρακολουθούσε το συνθετικό του έργο και, ήδη καταξιωμένος ο ίδιος, επαινούσε και υποστήριζε πάντα δημόσια τον νέο συνθέτη.


Συντελεστές

Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Σολίστ: Δημήτρης Τουφεξής, πιάνο

Μουσική διεύθυνση: Μύρων Μιχαηλίδης

Διαβάστε περισσότερα, εδώ.

Προπώληση Εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 30€, 22€ και 15€ (γενική είσοδος) και 12€ και 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) συνεχίζεται και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:

● Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 - 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00, τηλ. 2813409247) ● Την ticketservices.gr, από εδώ.

● Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη της εκδήλωσης


Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης του ιδιωτικού χώρου στάθμευσης του ΠΣΚΗ κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και μόνο, με την επίδειξη του εισιτηρίου.

· Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines

· Επίσημος Χορηγός Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Economou Hotels | Καραταράκης Hotel & Restaurants


· Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services

· Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines

· Επίσημος Χορηγός Πιστοποιήσεων: TUV AUSTRIA

· Επίσημος Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ

· Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ 3 | ΕΡΤ Ηράκλειο | ΕΡΤ Χανιά | Όμιλος ΚΡΗΤΗ tv


Ρωσικός ρομαντισμός | Συμφωνική συναυλία με έργα Σεργκέι Ραχμάνινοφ και Πιότρ Ίλιτσ Τσαϊκόφσκι, στο ΠΣΚΗ


ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........