38 κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα θα αποκτήσει ο Δήμος Μαλεβιζίου

 38 ηλεκτρικά ποδήλατα, δύο εκ των οποίων με ειδικές προδιαγραφές για άτομα με αναπηρίες, θα έχουν σύντομα στη διάθεση τους οι πολίτες μέσω ενός ολοκληρωμένου δικτύου κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων που θα αποκτήσει ο Δήμος Μαλεβιζίου.


Με βάση το διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί θα δημιουργηθούν 4 σταθμοί φόρτισης και ενοικίασης των ηλεκτρικών ποδηλάτων που θα έχουν αυτονομία για 60 χιλιόμετρα. 


Οι πολίτες μέσω ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος θα μπορούν να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε 4 επιλεγμένα σημεία σε Γάζι, Αμμουδάρα αλλά και στην Ελ. Βενιζέλου σε σημείο που προβλέπεται από τη μελέτη ανάπλασης του δρόμου.


Έτσι οι πολίτες θα έχουν στη διάθεση τους ένα σύγχρονο εργαλείο, που θα συμβάλει στην μείωση των ρύπων, στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και στην ενίσχυση της μετακίνησης με εναλλακτικά μέσα μεταφοράς.


Ο διαγωνισμός είχε κριθεί άγονος κατά την πρώτη προκήρυξη του.

Η χρηματοδότηση του έργου με 309.900 ευρώ προέρχεται από το ΕΣΠΑ – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» όπου ο Δήμος Μαλεβιζίου πέτυχε την ένταξη της πρότασής του που προβλέπει τα εξής:


Προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδήλατων, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης.

Δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος & φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο.

Ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων)

Ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες Μικροκινητικότητας.

Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων Μικροκινητικότητας με τον κατάλληλο software και hardware εξοπλισμό.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........