Το Ηράκλειο στην 19η θέση στον κόσμο ώς καλύτερη πόλη για φαγητό - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Το Ηράκλειο στην 19η θέση στον κόσμο ώς καλύτερη πόλη για φαγητό

 Η περίφημη λίστα του Taste Atlas, που δημοσιεύεται κάθε χρόνο, την κατέταξε πριν λίγες ημέρες ως την δεύτερη καλύτερη στον κόσμο, μετά την ιταλική και την ιαπωνική που ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση.


Εκτός αυτού, επτά παραδοσιακά ελληνικά πιάτα βρέθηκαν στη λίστα με τα 100 καλύτερα φαγητά στον κόσμο, εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα μας. 


Πρόκειται για τον ντάκο, τα παϊδάκια, το γιουβέτσι, τον γύρο, το κοκορέτσι, το κλέφτικο και το σουβλάκι. Μάλιστα, για το περίφημο κοκορέτσι ξέσπασε διαδικτυακός «πόλεμος» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.


Τώρα μια νέα λίστα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η ελληνική κουζίνα είναι μια από τις τοπ του κόσμου και φαίνεται πώς ο κόσμος ακόμη και στο εξωτερικό την αγαπά και την ξεχωρίζει.

Συγκεκριμένα, το Taste Atlas δημοσίευσε τη λίστα με τις 100 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για φαγητό. Στη λίστα φιγουράρουν πέντε ελληνικές πόλεις, με τις τέσσερις μάλιστα στην 50αδα.


Έτσι, στη 19η θέση βρίσκεται το Ηράκλειο (με βαθμολογία 4,60), στην 21η η Αθήνα (4,60), στην 22η η Θεσσαλονίκη (4,59), στην 26η τα Χανιά (4,57) και στην 70η το Μεσολόγγι (4,41)


Η Κρήτη μάλιστα στέφθηκε 4η καλύτερη περιοχή για φαγητό στον κόσμο.

 iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........