Ζωηρή η αίσθηση των Χριστουγέννων στο Ρέθυμνο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Ζωηρή η αίσθηση των Χριστουγέννων στο Ρέθυμνο

 Τα παιδιά γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με τον παππού και τη γιαγιά… Αυτό είναι το μήνυμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρεθύμνης που αφορά στην Αγάπη, την Αλληλεγγύη, τη Δημιουργικότητα και την Αρμονική Συνύπαρξη.


Τιμούν τη Γέννηση του Χριστού και αποχαιρετούν τη χρονιά που φεύγει οι δομές της υπηρεσίας και οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ και ΚΗΦΗ που συνεργάστηκαν και προσφέρουν σε όλους μια πολύχρωμη, κεφάτη και αισιόδοξη χριστουγεννιάτικη γιορτή διάρκειας μιας εβδομάδας. Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δρ Αννα Ελευθεριάδου - Γκίκα, τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου , τα μικρά ξωτικά των Σταθμών και οι ηλικιωμένοι των ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ, προσκαλούν όλους στο Ρέθυμνο να μοιραστούν τη μαγεία των Χριστουγέννων και να γίνουν όλοι μαζί οι αγγελιαφόροι του μηνύματος της Γέννησης του Θεανθρώπου σε όλο το Ρέθυμνο.

Κάλαντα, κατασκευές με τους παππούδες και τις γιαγιάδες, εργαστήρι ξωτικών, μελωδίες και δράσεις από τη Φιλαρμονική, συνθέτουν μεταξύ άλλων ένα σκηνικό γιορτής και συναισθήματος για το οποίο στο Ρέθυμνο δίδεται ιδιαίτερη σημασία. Η στολισμένη πόλη, το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία του 'Αγνωστου Στρατιώτη, η νέα δημοτική αρχή που απόψε ανανέωσε τη θητεία της, οι φωταγωγημένες με χριστουγεννιάτικη διάθεση γωνιές της παλιάς πόλης και η ελπίδα όλα να έχουν θετικό πρόσημο, είναι τα κομμάτια μίας σύνθεσης για την οποία όλοι στο Ρέθυμνο συμμετέχουν.Ανάμεσα τους και οι εθελοντές από το Χαμόγελο του Παιδιού που στέλνουν το μήνυμα «Ένα Χαμόγελο για Κάθε Παιδί - Κάνουμε την Ευχή Πράξη» οι οποίοι έχουν στοχεύσει στο να ενισχυθεί η δυνατότητα, οι ανάγκες για τη θέρμανση στις δομές που φιλοξενούνται τα παιδιά του Χαμόγελου.
Στα Ανώγεια στήθηκε μία μεγάλη γιορτή όπου μουσική κεράσματα συναυλία και παιδικές φωνές βοήθησαν στο σκηνικό όταν ο δήμαρχος Σωκράτης Κεφαλογιάννης, έδωσε το έναυσμα

  για να ξεκινήσει και επίσημα η εορταστική πορεία προς τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Το μήνυμα που στέλνουν οι Ανωγειανοί σε όλους του ανθρώπους, όπως είπε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Κεφαλογιάννης είναι «Να μη σταματήσει κανείς την προσπάθεια για το τόπο που λέγεται Ελλάδα, με ταυτότητα, με σεβασμό στην ιστορία του και τις αξίες των ανθρώπων της πατρίδας μας. 
Συντασσόμαστε με την πρόοδο, ενεργούμε για το περιβάλλον, δημιουργούμε όλοι μαζί έναν κόσμο πιο ανθρώπινο, με κατανόηση στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, με αλληλεγγύη, σεβασμό και συμμετοχή σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης. Σε αυτή την προσπάθεια, δεν αφήνουμε έξω, την περιφέρεια, τους μικρούς ορεινούς δήμους και κάθε γωνιά στην οποία ως ακρίτες οι κάτοικοι προσπαθούν να διατηρήσουν τα φώτα και τις πόρτες των σπιτιών ανοικτά».|Μιλώντας στο Πρακτορείο η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνά Τσικιντίκου, είπε πως όλα έχουν να κάνουν με τη διάθεση συνεργασία, των φορέων, με την αυτοδιοίκηση, των πολιτών με τη διάθεση τους να ενισχύσουν την τοπική οικονομία και το κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να κάνουμε βήματα προς τα μπρος ενωμένοι, με γνώση και αποφασιστικότητα. Εμείς ως εμπορικός κόσμος το πράξαμε με τη δημιουργία του ανοικτού εμπορικού κέντρου, τη συνεργασία μεταξύ μας αποφασισμένοι όλοι να αποδείξουμε ότι ακόμα και στις μικρές πόλεις μπορούν να γίνουν σπουδαία και ποιοτικά πράγματα. Σύμμαχος μας η δημοτική αρχή, η οποία ενισχύει τις προτάσεις μας με έργα.Εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου

Θεατρικό δρώμενο «Η αγέλαστη πολιτεία και οι Καλικάντζαροι» του Γιώργου Καλογεράκη

με τη συνεργασία του 16ου δημοτικού σχολείου, τα παιδιά του οποίου θα μετατραπούν σε καλικάντζαρους και θα σκορπιστούν στην αγορά, ξεκινώντας από τη λεωφόρο Κουντουριώτη και καταλήγοντας στο Ιστορικό Κέντρο και τη Μεγάλη Πόρτα.

.com/img/a/

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου

Αιμοδοσία και λήψεις μυελού των οστών από τους Δοτές Ζωής και το Νοσοκομείο Ρεθύμνου (9:00-13:00)

.com/img/a/

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου

Καλλιτεχνικό εργαστήρι με χριστουγεννιάτικες κατασκευές στην πλατεία Μητροπόλεως (πρωινή ώρα)

.com/img/a/

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου  

«Ο Μίνως ο ζαχαροπλάστης» στην πλατεία Μητροπόλεως (απογεματινές ώρες)*

Εργαστήρι γλυκών για παιδιά.

.com/img/a/

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου

Κρητικό γλέντι με τον “Patatoukakis” στη Βάρδα Καλλέργη (απογεματινές ώρες)

.com/img/a/

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου

Μεγάλη παιδική εκδήλωση με ήρωες, προσκεκλημένο μάγο και πολλά χορευτικά στην Πλατεία Μητροπόλεως (11:00-14:00)

.com/img/a/

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου  

Γράμμα στον Αϊ Βασίλη και φωτογραφία μαζί του στην πλατεία Μητροπόλεως (απογεματινές ώρες)*

.com/img/a/

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου

«ZantaRun» με τη συνεργασία του ποδηλατικού Συλλόγου «Άτλας» και άλλων.   Προγραμματίζονται δύο διαδρομές. Μία στο ιστορικό κέντρο για όσους κινηθούν με τα πόδια και μία στο ανατολικό παραλιακόμέτωπο για όσους κινηθούν με τροχοφόρα (Από πλατεία Αγνώστου μέχρι Pearl). 

.com/img/a/

Θα ακολουθήσει η συνάντηση όλων στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη όπου θα υπάρξουν πολλά μουσικά δρώμενα (απογευματινές ώρες)

.com/img/a/

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου

Κρητικό γλέντι στην οδό Τσουδερών (μεσημέρι)*

*Με νεότερη δημοσίευση θα οριστικοποιηθούν τόσο τα προγραμματισμένα δρώμενα όσο και η ακριβείς ώρες διεξαγωγής τους, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.

.com/img/a/


Προτεινόμενο Εορταστικό Ωράριο Καταστημάτων


ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 9-3

ΤΡΙΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 9-2 και 6-9

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 9-3

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 9-2 και 6-9

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 9-2 και 6-9

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 9-4

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 11-5

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 9-3 και 6-9

ΤΡΙΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  9-3 και 6-9

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 9-3 και 6-9

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  9-3 και 6-9

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 9-3 και 6-9

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 9-7

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 9-7

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΛΕΙΣΤΑ

ΤΡΙΤΗ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΛΕΙΣΤΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 9-3 και 6-9

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 9-3 και 6-9

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  9-3 και 6-9

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 9-7

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  9-6

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΛΕΙΣΤΑ

ΤΡΙΤΗ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΛΕΙΣΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........