Ο Πύργος Καβάλου Στο Λαράνι Του Νομού Ηρακλείου

 .com/img/a/

 Το Λαράνι είναι χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου. Χρονολογείται από την εποχή της Ενετοκρατίας. Η αρχαιότερη αναφορά σε αυτό γίνεται σε έγγραφο του 1301. Επί Τουρκοκρατίας ήταν Τουρκοχώρι. Αργότερα εγκαταστάθηκαν εκεί πρόσφυγες.

.com/img/a/

Ο «πύργος» (που παρά την ονομασία του, είναι μάλλον κανονικό κάστρο παρά πύργος) βρίσκεται σε μικρό ύψωμα νότια του χωριού και βόρεια από το εγκαταλελειμμένο χωριό Βόρρος.

.com/img/a/

Δεν έχουμε πληροφορίες για το κάστρο αυτό. Είναι πάντως αρκετά μεγάλο και φαίνεται -από μακριά- να είναι μάλλον Ενετικό.

.com/img/a/

Δεν γνωρίζουμε την προέλευση του ονόματος. Αν το συγκρότημα ήταν όντως ενετικό πρέπει να ανήκε σε κάποια εξέχουσα προσωπικότητα. Το 1571, και για 22 μήνες, ο Γενικός Προβλεπτής (Προνοητής ή Provveditore) της Κρήτης ήταν κάποιος Marino Cavalli (Μαρίνος Δε Καβάλλης). Ίσως να έχει σχέση.

.com/img/a/

Πηγές

Website cretanbeaches - ΠΥΡΓΟΣ ΚΑΒΑΛΟΥ

Βίντεο του CreteDrone360 DJI Drone Spark. Fort Kavalos on Crete,Greece.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........