Η κοπή της Βασιλόπιτας των Εθελοντών Διασωστών Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης (ΕΔΕΑΚ) στη Σητεία

 Το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου 2024 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του Προέδρου των Εθελοντών Διασωστών Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης (ΕΔΕΑΚ) και Αντιδημάρχου του Δήμου Σητείας κ. Ιωάννου Δασκαλάκη, ευλόγησε τη Βασιλόπιτα της δραστήριας Εθελοντικής Ομάδας σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Σητείας.


Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαριστησε τον Πρόεδρο για την πρόσκληση, ευχήθηκε εγκάρδια σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά, ειρηνική, δημιουργική και καρποφόρα με όλες τις ευλογίες του Θεού.



 Απευθυνόμενος στα ενεργά και επίλεκτα Μέλη της ΕΔΕΑΚ επεσήμανε ότι το εθελοντικό έργο που επιτελούν είναι ύψιστης σπουδαιότητας και σημασίας για την ακριτική Σητεία, και τούς εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια όλων, γιατί ο χρόνος που διαθέτουν για να προσφέρουν φιλότιμα τις υπηρεσίες τους στις έκτακτες ανάγκες των συνανθρώπων μας αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις είναι πολύτιμος και τον δανείζονται από τις οικογένειες και τα παιδιά τους. 


Χαιρετισμό και εγκάρδιες ευχές για το νέο έτος απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΕΔΕΑΚ κ. Ιωάννης Δασκαλάκης, ο οποίος ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για την ευλογητική παρουσία του, τις πατρικές ευχές και τα υποστηρικτικά λόγια του, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Σητείας Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Φυγετάκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας κ. Εμμανουήλ Βουτυράκης και ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας κ. Παύλος Καπετανάκης. 


Στην τελετή έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, Πρωτοσύγκελλος και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού, ο Αιδεσιμώτατος Πρωτ. Νικόλαος Παθιάκης, Εφημέριος της Ενορίας Αγίας Αικατερίνης, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. 

Ακολούθησε εόρτιο δείπνο.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........