Οι περιοχές NATURA, οι Δασικοί Χάρτες, το Κόκκινο Σκαθάρι καθώς και ο χωροταξικός σχεδιασμός των ΑΠΕ. στην συνάντηση Σκυλακάκη - Ζερβάκη

 Στα πλαίσια επαφών του Δημάρχου Σητείας, ο κ. Ζερβάκης Γεώργιος, πραγματοποίησε  σήμερα συνάντηση παρουσία του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον Υπουργό κ. Σκυλακάκη Θεόδωρο.


Στην ατζέντα των θεμάτων  οι περιοχές NATURA, οι Δασικοί Χάρτες, το Κόκκινο Σκαθάρι καθώς και ο χωροταξικός σχεδιασμός των ΑΠΕ.


Σε ότι αφορά την ειδική περιβαλλοντική μελέτη του Υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορά στις προστατευόμενες περιοχές NATURA 2000 του Δήμου Σητείας, ο κ. Ζερβάκης  παρέδωσε προσωπικά στον Υπουργό τις ενστάσεις του Δήμου πάνω στον αρχικό σχεδιασμό της επιτροπής, οι οποίες συνοδεύονται και με  την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού όπως ενημέρωσε ο Υπουργός, το Υπουργείο δεν είχε λάβει γνώση έως σήμερα για αυτές.
Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του κ. Σκυλακάκη θα ληφθεί σοβαρά υπόψη η βούληση των τοπικών κοινωνιών δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα και στα τοπικά πολεοδομικά που ήδη υπάρχουν αφού ο Δήμος Σητείας, επιδεικνύοντας περιβαλλοντική ευαισθησία, ήταν ο πρώτος Δήμος πανελλαδικά που θεσμοθέτησε ΓΠΣ (Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό) και ΣΧΟΑΠ σε όλη του την έκταση.


Μετά την πρώτη διερευνητική κουβέντα με τον κ. Σκυλακάκη το σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου με των όγκο των ενστάσεων που αφορούν τους Δασικούς Χάρτες, θα εξεταστεί διεξοδικά σε ένα δεύτερο αυριανό ραντεβού με τον Γενικό Διευθυντή Δασών κ Ευάγγελο Γκουντούφα.


Το φλέγον θέμα της εισβολής του Κόκκινου Σκαθαριού στο Φοινικόδασος του Βάι και η αντιμετώπιση του προβλήματος θα συζητηθεί σε αυριανή συνάντηση  με τον Γενικό Γραμματέα Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Στάθη Σταθόπουλο αφού πρώτα δοθεί η αναγκαία ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες κάτι που δεν έχει γίνει έως σήμερα.


Ο χωροταξικός σχεδιασμός των ΑΠΕ στον Δήμο Σητείας δεν μπορεί να παραβεί τον αρχικό σχεδιασμό του Υπουργείου,  διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Σητείας  ο Υπουργός, δίνοντας επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των υπεράκτιων  αιολικών πάρκων σε σημεία όπου δεν θα δημιουργούν όχληση αφού θα δώσουν την δυνατότητα ελάφρυνσης των επίγειων εγκαταστάσεων και μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........