Λέσχη ανάγνωσης στις Εκδόσεις Ραδάμανθυς

 Αγαπητοί φίλοι και φίλες του βιβλίου, έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στη λέσχη φιλαναγνωσίας των εκδόσεων Ραδάμανθυς «Βιβλιοφάγοι». Η πρώτη μας συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 14/02/2024 και ώρα 18.00 στον πολυχώρο των εκδόσεων, Γ. Ξέπαπα 7, στα Χανιά. Το βιβλίο με το οποίο θα ξεκινήσουμε το λογοτεχνικό μας ταξίδι είναι «Η τέχνη της αγάπης» του Έριχ Φρομ. 


Ένα βιβλίο με φιλοσοφική διάθεση που θα φέρει στο τραπέζι πολλά και άλυτα ερωτήματα, όπως εάν υπάρχει αγάπη κι αν αυτή μαθαίνεται ή όχι! Συντονίστριες και υπεύθυνες της ομάδας, θα είναι η συγγραφέας και εκπαιδευτικός Άρια Αθανασάκη και η εκπαιδευτικός – μουσικολόγος Φανή Ευσταθίου.
Η Άρια Αθανασάκη γεννήθηκε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, όπου και έζησα τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στη Φιλοσοφική σχολή, στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών με κατεύθυνση Ψυχολογία. 


Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής και έχει ολοκληρώσει πολύμηνο σεμινάριο για εκπαίδευση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται ενεργά στο χώρο της φιλοζωίας σε μια κοινωνία κατεξοχήν ανθρωποκεντρική. Μαθήματα φιλοζωικού περιεχομένου και ανάλογες παρουσιάσεις πραγματοποιεί και στον χώρο του σχολείου όπου εργάζεται ως φιλόλογος. 


Συμμετέχει σε κοινωνικές δράσεις που αφορούν στα δικαιώματα των ζώων αλλά και των ανθρώπων. Από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς κυκλοφορούν οι νουβέλες της, «Το ξωτικό», «Το τίμημα» και «Δικαίωσις».


Η Φανή Ευσταθίου είναι καθηγήτρια Μουσικής στην Β’ θμια Εκπαίδευση ενώ έχει σπουδάσει Μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Ηπείρου. Έχει διδάξει θεωρία της Μουσικής κι έχει οργανώσει τμήματα παραδοσιακής χορωδίας σε ωδεία στην Αθήνα. Είναι ιδρύτρια της Λέσχης Ανάγνωσης Book Club 44 στην Αθήνα (2021) την οποία διαχειρίζεται έως και σήμερα με την βοήθεια άλλων δύο εκπαιδευτικών.
Δηλώσεις συμμετοχής στο email των εκδόσεων: ekd.radamanthys@gmail.com
--

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........