Η δήλωση της Μαρίας Καναβάκη για την γιορτή της γυναίκας

 Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Πρόεδρος Διοικ. Επιτρ. Ένωσης Γυναικών Ελλάδας-Παράρτημα Ηρακλείου
"Η Ημέρα της Γυναίκας είναι μια ημέρα με κοινωνική και πολιτική σημασία για τις διεκδικήσεις και τους αγώνες της γυναίκας για ίσα δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες, καλύτερες συνθήκες εργασίας και δικαίωμα ψήφου.

Τιμούμε την αξία της γυναίκας και αναγνωρίζουμε τον πολλαπλό και απαιτητικό της ρόλο και την πολύπλευρη και πολύτιμη προσφορά της ως μητέρα, σύζυγος – σύντροφος, εργαζόμενη και ενεργό και δυναμικό μέλος της κοινωνίας.


Σήμερα πλέον έχουν γίνει τεράστια βήματα μπροστά και νιώθουμε περήφανες γι' αυτό, όμως οι  προσπάθειες για την την ενθάρρυνση των γυναικών και την εξάλειψη των διακρίσεων που εξακολουθούν να υφίστανται, επιβάλλεται να συνεχιστούν και οφείλουμε όλες και όλοι να δουλέψουμε προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Με συντονισμένες ενέργειες και πολιτικές να προωθούμε τη γυναικεία ενδυνάμωση, την ουσιαστική ανθρώπινη ισότητα και το καθολικό δικαίωμα στην ποιότητα της ζωής.

Και να μην ξεχνάμε να μεριμνούμε για τις γυναίκες που βρίσκονται σε πιο ευάλωτη θέση: Τις άνεργες, τις μετανάστριες, τις αγρότισσες, τις πρόσφυγες, τις γυναίκες θύματα – βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης, τις γυναίκες-μέλη μονογονεϊκών οικογενειών.
Σε μια κοινωνία προόδου και δημοκρατίας, κάθε γυναίκα, κάθε ημέρα, αξίζει την αγάπη και το σεβασμό μας. Γιατί για κάθε γυναίκα κάθε ημέρα είναι αγώνας και προσφορά προς την οικογένεια και το κοινωνικό σύνολο".
Η κυρία Καναβάκη με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας στις 8/3/2024 θα παρουσιάσει την Ομιλία  "Γυναίκα & Πολιτική" στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  "EPAS- Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου",  στο Αμφιθέατρο του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στις 12:30 μμ και στις 6:00 μμ θα συμμετάσχει στο Focus Group του Προγράμματος FEM-ABLE του Women Do Business.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........