Η Νεράιδα Σερπαντίνα ζωντανεύει στα Παραμύθια του Σαββάτου!

 Σάββατο 9 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι, στον 2ο όροφο του καφέ- βιβλιοπωλείου Sophistico by Greekbooks.gr η Ελένη Μπετεινάκη συντροφιά πάντα με τις κούκλες της θα αφηγηθεί ένα παραμύθι σαν εκείνα του παλιού καλού καιρού που μιλάει για την δύναμη και την αντοχή της Αγάπης.


«Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα παράξενο δάσος, γεννήθηκε ένα κοριτσάκι με κατακόκκινα μαλλιά σαν το χρώμα της δυνατής φωτιάς, μεγάλα αμυγδαλωτά μάτια στο χρώμα της θάλασσας και μάγουλα πιο κόκκινα κι από τις φράουλες την ΆνοιξηΤρεις μέρες μετά τη γέννησή του ήρθαν οι Μοίρες να του μοιράσουν τα δώρα τους. Έτσι γινόταν σαν γεννιόταν μια μικρή νεράιδα...Την ίδια μέρα στο παλάτι του βασιλιά Γελαστού γεννήθηκε ένα αγόρι που ’χε ολοστρόγγυλο πρόσωπο, δέρμα και μαλλιά κατάλευκα...


Κανένας όμως δεν είχε σκεφτεί πως σε τούτο το δάσος ό,τι κι αν συνέβαινε θα έπρεπε να το γνωρίζει η μάγισσα Χαλάστρα! Κι έτσι αφού δεν είχε προσκληθεί στην Γιορτή για το μοίρασμα των δώρων ο θυμός της Χαλάστρας έγινε τόσο μεγάλος που η μικρή νεράιδα δεν θα μπορούσε ποτέ να χορέψει εκτός κι αν …»

Ένα ταξίδι αναζήτησης είναι αυτό το παραμύθι, γεμάτο αγάπη, ομορφιά, επιθυμίες, όνειρα, μουσική και εικόνες χαράς.

Η Νεράιδα Σερπαντίνα, ο Πρίγκιπας Χαρτοπόλεμος, η Βασίλισσα Χαρά, ο Βασιλιάς Γελαστός και η μάγισσα Χαλάστρα θα σας βάλουν στο πνεύμα της Αποκριάς!

Μαζί με τα παιδιά θα φτιάξουμε τον Πρίγκιπα Χαρτοπόλεμο σε χάρτινη κούκλα και την μάσκα της Νεράιδας Σερπαντίνας.

Είσοδος ελεύθερη!

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 2810 286035 ή στο elenbet@gmail.com

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........