Μεταφορικό Ισοδύναμο: Αναγκαία η καθολική εφαρμογή του μέτρου στην Κρήτη, για επιβάτες και εμπορεύματα

 Την ανάγκη να εφαρμοστεί επιτέλους καθολικά και αποτελεσματικά το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου και για την Κρήτη, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τα εμπορεύματα, επισημαίνει ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προαναγγέλλοντας νέα σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων.

 

Ειδικότερα, σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης αναφέρει: «Η τοπική οικονομία αλλά και η κοινωνία της Κρήτης, εξακολουθούν να αισθάνονται την αδικία από τη μη καθολική εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Εισοδήματος για την Κρήτη, λες και ο τόπος μας δεν είναι νησί. Η «επιτελική» ολιγωρία της κυβέρνησης της ΝΔ, έχει επιφέρει ήδη τεράστιο κόστος και πρέπει να λάβει τέλος. 
Γι’ αυτό και συνεχίζουμε να πιέζουμε εντός του Κοινοβουλίου, με στόχο, επιτέλους, το μέτρο να λειτουργήσει και για την Κρήτη. Σε πνεύμα δικαιοσύνης και ισότητας, αλλά και στο πλαίσιο της ισονομίας, να μπορέσουν και οι συντοπίτες μας να επωφεληθούν από την πρόνοιά του.».


 

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου ξεκίνησε το 2018 από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η επόμενη Κυβέρνηση ΝΔ, αντί να προχωρήσει στις απαραίτητες τροποποιητικές βελτιώσεις, κάτι που ήταν στον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ, αδιαφορεί προκλητικά και αγνοεί επιδεικτικά τις αρνητικές συνέπειες για την Κρήτη. Επίσης, παρά το ότι κατά καιρούς υπήρξαν δεσμεύσεις ότι η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τους επιβάτες της Κρήτης θα προχωρούσε, όχι μόνο δεν υλοποιήθηκαν, αλλά είδαμε και μείωση του προϋπολογισμού και του ποσοστού επιδότησης για την Κρήτη.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........