Προετοιμασία της εικαστικής έκθεσης Reflections-Αντανακλάσεις του Ομίλου Ούγγρων Ζωγράφων στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου

 (Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 18:00 το απόγευμα τα εγκαίνια)

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Reflections-Αντανακλάσεις» του Ομίλου Ούγγρων Ζωγράφων που θα πραγματοποιηθούν στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου του Αγίου Μάρκου τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 18:00 το απόγευμα.


Την έκθεση, στην οποία θα εκτίθενται πάνω από 59 εκλεκτά έργα ισάριθμων σύγχρονων Ούγγρων καλλιτεχνών και θα διαρκέσει έως τις 24 Μαρτίου, διοργανώνουν η Πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Αθήνα, το Επίτιμο Προξενείο της Ουγγαρίας στην Κρήτη σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Πινακοθήκη.

Κατά την τελετή των εγκαινίων ομιλία θα απευθύνουν η Α.Ε. Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, κ. Erik Haupt, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ουγγαρίας στην Κρήτη, κ. Περίανδρος Επιτροπάκης, ο Αντιπρόεδρος Ομίλου Ούγγρων Ζωγράφων κ. Ákos Révész.


Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν μουσικά μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου.

Σε δήλωσή του ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ούγγρων Ζωγράφων κ. Ákos Révész και έφορος της έκθεσης (βλέπε φωτό), αναφέρθηκε στους δεσμούς που έχει αναπτύξει με την Κρήτη, καθώς το 2018 είχε εκθέσει τα έργα του στα Χανιά σημειώνοντας: «Από την επαφή μου με την Κρήτη τα προηγούμενα χρόνια διαπίστωσα ότι το κοινό της Κρήτης είναι ανοικτό προς την Ουγγρική τέχνη. 

Έτσι αποφασίστηκε η διοργάνωση αυτής της έκθεσης με τη συμμετοχή 59 σύγχρονων εικαστικών έργων από 59 καταξιωμένους Ούγγρους ζωγράφους μέλη του Ομίλου Ούγγρων Ζωγράφων ο οποίος αριθμεί περισσότερους από 300 επαγγελματίες εικαστικούς».

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........