Τοποθέτηση για τα μέτρα Φλωρίδη Από τον «Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου»

 Θετικά προσεγγίζει ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου» τις νέες τροποποιήσεις του Ν.5090/2024 που εξαγγέλθηκαν από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, οι οποίες απαντούν και σε δικά του αιτήματα, τα οποία κατ’ επανάληψη έχει καταθέσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.


Ως «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου», επισημαίνουμε τη βελτίωση της διαδικασίας προστασίας των γυναικών από τον θύτη καθώς και από εκδικητικές ενέργειες, αλλά και την αυστηροποίηση του πλαισίου σε ότι αφορά το «σπάσιμο» των περιοριστικών όρων από τον θύτη.


Για τον Φορέα μας, είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η γυναίκα θα έχει και την επιλογή, της μη παράστασης στη δικαστική αίθουσα, εφόσον η υπόθεση φτάσει στο ακροατήριο, μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την αποφυγή επανατραυματισμού και επαναθυματοποίησής της, ειδικά σε σοβαρές περιπτώσεις κακοποίησης.Επίσης, η μείωση του χρόνου δικαστικής διεκπεραίωσης περιστατικών βίας και κακοποίησης είναι εξαιρετικά κρίσιμη παράμετρος, ώστε να εμπεδωθεί η αίσθηση απονομής δικαίου.


Ως Φορέας, χαιρόμαστε που η Ελληνική Κυβέρνηση εγκαίρως υιοθετεί ορισμένους κανόνες της νέας Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την προστασία των γυναικών-θυμάτων βίας και κακοποίησης, η οποία ψηφίστηκε μόλις τον Απρίλιο 2024 από το Ευρωκοινοβούλιο.

Οι τροπολογίες του Νόμου έρχονται να αυστηροποιήσουν το πλαίσιο προστασίας των γυναικών, παρόλα αυτά, η πράξη θα δείξει την αποτελεσματικότητα των μέτρων. Ο «Σύνδεσμος» θα βρίσκεται διαρκώς στο πεδίο και θα παρακολουθεί τον αντίκτυπό τους.


Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, για να δούμε όλα αυτά τα μέτρα να αποδίδουν στο μέγιστο, χρειάζεται η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων Φορέων και η συντονισμένη ανταπόκρισή τους, με επίκεντρο τη γυναίκα ή το παιδί που είναι θύματα κακοποίησης.

Και αυτό είναι ευθύνη όλων μας!

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........