Γιατι διωχνουν τους μουσικους, γιατι απαγορευουν συναυλιες - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Γιατι διωχνουν τους μουσικους, γιατι απαγορευουν συναυλιες

 ΓΙΑΤΙ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ; ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ; ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ;

Κύριε Ζούλα,
Διάβασα τελευταία ότι επιχειρείτε να διώξετε μουσικούς, από τα ήδη κουτσουρεμένα μουσικά σύνολα κι ακόμη, ότι απαγορεύσατε στους εξαίρετους συναδέλφους Μύρωνα Μιχαηλίδη και Βύρωνα Φιδετζή να διευθύνουν τις δύο προγραμματισμένες τους συναυλίες, επειδή πήραν το μέρος των μουσικών, στον αγώνα τους, για την μη απόλυσή τους….




Προσθέτω και τον εαυτό μου στην προσπάθεια, όχι μόνο να μην απολυθούν αυτοί οι μουσικοί, αλλά να ξεπεραστούν και όλα τα πιθανά εμπόδια που εμποδίζουν την πλήρωση όλων των κενών θέσεων και στα τρία μουσικά σύνολα και να αρθεί αμέσως αυτή η γελοία απαγόρευση, για τους δύο συναδέλφους..
Αν δεν μπορείς να φτιάξεις το καινούριο, μη χαλάς το παλιό. Αυτό δεν είναι ανάπτυξη.


Αυτό είναι υπανάπτυξη.
Τέτοιες πράξεις, ιδιαίτερα στον πολιτισμό κύριε Ζούλα, φίμωσης, αποκλεισμών, περιορισμών και απαγορεύσεων δεν τιμούν καμία χώρα, καμία κυβέρνηση, καμία διοίκηση… σου λέει πάλι εκείνη η θείας εμπνεύσεως απαγόρευση, από την Υπουργό πολιτισμού, των κλασικών έργων των Ρώσων συνθετών, (μου μοιάζει λίγο με… στρατοδικείο), επειδή λέει, κάποιος κύριος… θέλει να συμμετέχει σε συνασπισμούς ή ότι άλλο επιδιώκει, που μου είναι άγνωστο…!
Όλα τούτα, από τρεις φορείς πολιτισμού. Διερωτώμαι. Είναι χαρακτηριστικά αρίστων;
Κάτι μου θυμίζουν από προηγούμενα χρόνια… Μπορεί να είναι και συμπτώσεις… Ποιος ξέρει»!
Με εγκάρδιους χαιρετισμούς
Χρήστος Λεοντής



Και ο κ. Λεοντής καταλήγει:
«Κι ένα τελευταίο προς την μέλλουσα κυβέρνηση, αυτήν που θα προκύψει μετά τις εκλογές…, γιατί από την παρούσα… τα βλέπουμε μπροστά μας!
Στις πέντε μεγάλες πόλεις της χώρας, το Ηράκλειο, την Πάτρα, την Λάρισα, τα Γιάννενα και την Ξάνθη, για τις ανάγκες της περιφέρειας και την τόνωση της ζωής των κατοίκων τους, πρέπει να δημιουργηθούν αντίστοιχα συμφωνικά σύνολα.
Και οι πιο μικρές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαθέτουν περισσότερα και αξιόλογα συμφωνικά σύνολα και χώρους.


Τι στο διάολο «ανήκομεν εις την Δύσιν και την Ευρωπαϊκήν οικογένειαν»;
Παιανία, 25 Νοεμβρίου 2022


Τι γίνεται με τους ανόητους που αποφασίζουν για τον Πολιτισμό και τη Τέχνη;

Το Φεστιβάλ Αθηνών ΑΡΝΗΘΗΚΕ στον Χρήστο Λεοντή την μεγάλη συναυλία που πρότεινε, για την 60χρονη μουσική διαδρομή του, το καλοκαίρι του 2023, στο Ηρώδειο.
Αρνηση εισέπραξε και από τους υπεύθυνους της ΕΡΤ να του διαθέσουν τη μικρή συμφωνική ορχήστρα για τη συναυλία.


«Λυπάμαι ειλικρινά για μια τέτοια αντιμετώπιση, όχι μόνο στο πρόσωπό μου. Βλέπω μια αντιμετώπιση για τον πολιτισμό γενικότερα, που είναι και ντροπή, και εξευτελισμός για την ίδια τη χώρα. Ειλικρινά λυπάμαι και ντρέπομαι»
Πριν 1,5 μήνα, ο Χρήστος Λεοντής απευθύνθηκε εγγράφως προς τη επιτροπή του Φεστιβάλ Αθηνών, αιτούμενος το Ηρώδειο προκειμένου να εορτάσει τα 60 χρόνια καλλιτεχνικής προσφοράς, με συναυλία που θα διηύθυνε ο ίδιος με εκλεκτούς συνεργάτες.
Το αίτημά του α π ο ρ ρ ί φ θ η κ ε !!!
«Μελετήσαμε διεξοδικά την πρότασή σας, η οποία είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο ευρύτερος όμως σχεδιασμός και οι επιμέρους κατευθύνσεις του καλλιτεχνικού προγραμματισμού 2023, δεν επιτρέπουν την ένταξή της στο φετινό Φεστιβάλ», αναφέρεται, μεταξύ των άλλων, στην απάντηση της διεύθυνσης του Φεστιβάλ….
Να υπενθυμίσουμε ότι, το 2005 για πρώτη φορά, ο Χρήστος Λεοντής διηύθυνε μία συναυλία στο Ηρώδειο με τραγούδια του - από το θέατρο συγκεκριμένα - με μουσική που είχε γράψει για πέντε κωμωδίες του Αριστοφάνη, με κατάμεστο το Ηρώδειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........