Γιαννης Κουρακης για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης

 Στα πλαίσια για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:



Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης, δεν έχει τυπικό, αλλά απόλυτα ουσιαστικό χαρακτήρα. Γιατί εκφράζει τον πόθο των Ελλήνων, να κρατήσουν για πάντα χαραγμένες στις μνήμες τους, τις σελίδες δόξας και ηρωισμού που γράφτηκαν με το αίμα των Αγωνιστών, στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, από τις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού.

Στις πόλεις, στα χωριά και στα βουνά της Ελλάδας, το αδούλωτο φρόνημα των ηρώων της Αντίστασης, ήρθε αντιμέτωπο με τους σκληρούς και αδίστακτους κατακτητές.

Τις θυσίες, τα ηρωικά κατορθώματα και την αξιοπρέπεια των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης τιμούμε σήμερα, με την υπόσχεση ότι και οι σημερινοί Έλληνες θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε αταλάντευτα στον δρόμο του χρέους, που χάραξαν και πότισαν με το αίμα τους.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........