Χειμωνιάτικη γεύση απο την παραλία Πύργος στην Γαύδο

P6

Ο Πύργος βρίσκεται στην βορειοδυτική ακτή της Γαύδου, 6km βορειοδυτικά του λιμανιού στην Καραβέ.

P1

Στον Πύργο υπάρχουν δύο διπλανές σμαραγδένιες αμμουδερές παραλίες, οι οποίες είναι εντελώς ανοργάνωτες και απομονωμένες. Πολλοί τις επιλέγουν για κατασκήνωση, καθώς είναι πολύ μακριά από οποιαδήποτε τουριστική υποδομή. Οι παραλίες είναι κρυμμένες στην καρδιά ενός μεγάλου κόλπου με αμμόλοφους και κέδρους, που προστατεύονται από παντού με απότομους γκρεμούς.

P4


Μπορείτε να έρθετε στο Πύργο μόνο με τα πόδια ή με βάρκα. Η πεζοπορία από την Άμπελο διαρκεί 2-2.5 ώρες, ενώ η κατάβαση στην παραλία γίνεται από ένα απότομο μονοπάτι το οποίο είναι απαιτητικό. 


P8


Επίσης, μπορείτε να οδηγήσετε σε ένα κακό χωματόδρομο που οδηγεί σε ένα σημείο κοντά στην παραλία και να περπατήσετε από εκεί. Όποια λύση κι αν ακολουθήσετε, ένα είναι το σίγουρο: η πρώτη βουτιά στα πεντακάθαρα νερά του Πύργου με το άγριο τοπίο τριγύρω, θα σας μείνει αξέχαστη. Σε καμία περίπτωση μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας νερό και φαγητό.


P2

P3

P5

P7

P9

P10







ΠΗΓΗ: http://www.cretanbeaches.com/

 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........