Συνοδική Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Κρήτης στο Φανάρι - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Συνοδική Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Κρήτης στο Φανάρι

 Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, παραμονή της ιεράς μνήμης του Αγίου ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, Θρονικής Εορτής της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, η Συνοδική Αντιπροσωπία της Εκκλησίας Κρήτης αποτελούμένη από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο, Πρόεδρο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, τους Σεβ. Μητροπολίτας Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμο, Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Πρόδρομο, τους Πανοσιολ. Αρχιμ. Νήφωνα Βασιλάκη Αρχιγραμματέα, Ειρηναίο Μπατσάκη Υπογραμματέα και Ευγένιο Καρακωνσταντάκη Κωδικογράφο και τον Εντιμ. κ. Δημήτριο Μηλαθιανάκη Νομικό Σύμβουλο Αυτής και Άρχοντα Πρωτέκδικο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και συνοδευομένη από τους Θεοφιλ. Επίσκοπο Κνωσού κ. Μεθόδιο, Πανοσιολ. Αρχιμ. Βαρθολομαίο Βογιατζόγλου, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγ. Γεωργίου Επανωσήφη και Νικηφόρο Κουνάλη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Αιδεσιμολ. Πρωτ. Κωνσταντίνο Πετρογιάννη, Σταμάτιο Μηλαθιανάκη και Κωνσταντίνο Πλουσή, και τον Εντιμ. Ευάγγελο Καμπιτάκη, έγινε δεκτή σε ακρόαση από την Α. Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι.


Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος υπεδέχθη Πατρικώς την εν λόγω Αντιπροσωπία στο Γραφείο Αυτού και εξέφρασε στοργικούς λόγους και απέδωσε ολοθύμως τις άγιες ευχές και σεπτές ευλογίες Αυτού.

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος προσεφώνησε την Α.Θ. Παναγιότητα και παρουσίασε τα Μέλη της Συνοδικής Αντιπροσωπίας, τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Κνωσού κ. Μεθόδιο και τα νέα Μέλη του Συνοδικού Γραφείου της Εκκλησίας Κρήτης, που έλαβαν την Πατριαρχική ευχή και ευλογία. Αντηλλάγησαν θερμοί λόγοι και αναμνηστικά δώρα.

Στη συνέχεια όλοι συμμετείχαν στο μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστατούντος της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και την επαύριο, Τετάρτη 30η ιδίου μηνός, στη Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στο Φανάρι.

 

Πηγή: www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........