Εκδηλώσεις στα Χανια για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Εκδηλώσεις στα Χανια για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

 Η επέτειος της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα θα γιορταστεί με λαμπρότητα την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στα Χανιά.

Ειδικότερα, την Τετάρτη, στις 11:00 το πρωί θα γίνει στέψη του ανδριάντα του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου, στην (Πλατεία Ελευθερίας), με κατάθεση στεφάνων από μαθητές και σπουδαστές της πόλης των Χανίων, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών. Μετά τη στέψη θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια θα ανακρουστεί, από τη Φιλαρμονική του Δήμου Χανίων, ο Θούριος του Εθνάρχη και ο Εθνικός Ύμνος.Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα έχει ως εξής: 07.30-10.30 – Μητροπολιτικός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου: Όρθρος Θεία Λειτουργία – Μνημόσυνο 11.00 – Επίσημη Δοξολογία Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα σχηματιστεί πομπή για την μεταφορά της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά. 11.30 Φρούριο Φιρκά – Τελετή έπαρσης τη σημαίας

Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από το Δήμαρχο Χανίων, κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, και στην συνέχεια θα γίνει Έπαρση της Σημαίας. Ακολουθεί επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, με παρουσίαση νέων εκθεμάτων-δωρεών, και στη συνέχεια επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ......... .........

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ