Ξεκίνησαν οι οραματικές παρεμβάσεις στον τομέα της επεξεργασίας λυμάτων και της αξιοποίησης υδάτινων πόρων για άρδευση στις περιοχές Κοκκίνη Χάνι, Καρτερού και Βαθειανού Κάμπου.

 Σε τροχιά υλοποίησης οραματικά έργα στον τομέα της επεξεργασίας λυμάτων στο Δήμο Χερσονήσου – Σέγκος : Παρεμβάσεις με αναπτυξιακή δυναμική που θα δώσουν λύσεις σε προβλήματα δεκαετιών που ταλανίζουν τον τόπο μας

Ξεκίνησαν οι οραματικές παρεμβάσεις στον τομέα της επεξεργασίας λυμάτων και της αξιοποίησης υδάτινων πόρων για άρδευση στις περιοχές Κοκκίνη Χάνι, Καρτερού και Βαθειανού Κάμπου.Την πορεία των εργασιών για την κατασκευή των δικτύων του νέου βιολογικού καθαρισμού Γουρνών, Βαθειανού Κάμπου και Καρτερού επιθεώρησε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου Γιώργο Χειρακάκη, τον Αντιδήμαρχο Κώστα Ζαχαριουδάκη και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ Μανόλη Ματθαιάκη.

Ο κ. Σέγκος δήώσε : «Ξεκίνησαν εμβληματικά έργα που θα αλλάξουν συνολικά το τοπίο στην επεξεργασία λυμάτων και την αξιοποίηση νερού για άρδευση. Πρόκειται για έργα που απαντούν

σε ανάγκες δεκαετιών του τόπου μας και η ολοκλήρωσή τους θα δημιουργήσει νέα αναπτυξιακά δεδομένα για τον Δήμο Χερσονήσου».

Ο βιολογικός Καρτερού, Βαθειανού Κάμπου, Κοκκίνη Χάνι είναι ένα έργο με ισχυρό κοινωνικό, οικονομικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα. Από τη μία θα δημιουργηθεί μία σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων και από την άλλη θα δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης μεγάλου όγκου υδάτινων πόρων για άρδευση.

«Έχει ήδη δημοπρατήθει και ξεκινά άμεσα και η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή Κουτσούρα στις Γούρνες της Δημοτικής ενότητας Γουβών. Πλέον, καλύπτεται το σύνολο σχεδόν του παραλιακού μετώπου του Δήμου Χερσονήσου με σύγχρονες υποδομές επεξεργασίας λυμάτων», πρόσθεσε ο κ. Σέγκος.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........