Συνεχιζεται το 6ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου έως τις 5 Δεκεμβρίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Συνεχιζεται το 6ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου έως τις 5 Δεκεμβρίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Ο Δήμος Ηρακλείου και το Λυρικό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζουν το 6ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου. Το Φεστιβάλ συνεχίζεται έως και την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από την Ευρώπη, την Ασία , την Αμερική αλλά και την Κρήτη.Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν τέσσερις εκδηλώσεις οι οποίες ξεκινούν στις 20.00 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρία ρεσιτάλ πιάνου και ένα έργο όπερας. Σε κάθε ρεσιτάλ το πιάνο ως πρωταγωνιστής του Φεστιβάλ, θα εμφανιστεί με διαφορετικό τρόπο. Στο πρώτο ρεσιτάλ το πιάνο θα συμπράξει με λυρικές φωνές, στο δεύτερο θα λάμψει μόνο του με σολιστικό ρεπερτόριο και στο τρίτο θα συνηχήσει με βιολί.

Σημαντικό σημείο του φεστιβάλ η εξπρεσιονιστική όπερα του Μπέλα Μπάρτοκ, "Ο πύργος του Κυανοπώγωνα", που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Κρήτη, σε μεταγραφή για πιάνο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:


Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, ώρα έναρξης 20.00

Ο Αμερικανός-Ιάπωνας πολυβραβευμένος βιολιστής Alexander Hobbs μαζί με την πιανίστρια Maya Purdue θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό ρεσιτάλ για βιολί και πιάνο, με έργα των Έντβαρντ Γκριγκ, Γιοχάνες Μπραμς, Φριτς Κράισλερ και Καμίγ Σαιν-Σανς.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Παρασκευή 2 με Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Ώρα έναρξης 20.00 || Είσοδος Ελεύθερη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ......... .........

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ