Παρουσιάζεται το βιβλίο του «ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ» στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Παρουσιάζεται το βιβλίο του «ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ» στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου

 Το βιβλίο του «ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ», με βιωματικά στοιχεία του συγγραφέα από την Κρήτη, θα παρουσιάσει ο Κώστας Παππής, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00.


Πρόκειται για μια συλλογή διηγημάτων όπου ο συγγραφέας της δανείζεται τον τίτλο της από το ομότιτλο πρώτο και μεγαλύτερο διήγημα (νουβέλα στην πραγματικότητα) της συλλογής: «Φωταγωγός» η οδός που οδηγεί στο φως, έξω από τη φυλακή μιας ζωής μόνο για την επιβίωση, σ’ ένα γραφείο όπου δεν εισχωρεί αχτίδα του ήλιου. Το διήγημα/νουβέλα, που θα αποτελέσει τον πυρήνα της παρουσίασης, βασίζεται σε βιωματικά στοιχεία από τα νεανικά χρόνια του συγγραφέα και διαδραματίζεται στα μέρη του Λασιθίου.


Στ’ άλλα διηγήματα της συλλογής, ένας καθηγητής πρωτομπαίνει στην τάξη και κάνει ένα αλλιώτικο πρώτο μάθημα, ένας μετανάστης επιστρέφει στο νησί του και ξεθάβει στο οστεοφυλάκιο μια εικόνα που τον στοιχειώνει από τα χρόνια τα παιδικά, ένας ταξιδευτής σε μιαν αρχαία φρυκτωρία ενός νησιού μοιράζει τα τελευταία τσιγάρα του με το φάντασμα ενός αρχαίου συμπατριώτη του, ένα πρεζόνι και το βλέμμα του παπά της ενορίας τους κόβουν το ζήλο δυο γυναικών για τον έρανο αγάπης και γι’ άλλες αγαθοεργίες, ο Τριαντάφυλλος ο ψαράς παίρνει ανέλπιστα την τελευταία στιγμή θέση κάτω από τα γκολπόστ και χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του, ένας εργένης λαχταράει τα παιδιά των άλλων, που αυτός δεν θέλησε ή δεν μπόρεσε ν’ αποκτήσει, αφήνοντας τελικά μετέωρο το ερώτημα «να ՚χεις παιδιά;», ένας χήρος στο άδειο σπίτι του ονειρεύεται κόσμο και τη γυναίκα του να φοράει φόρεμα βυσσινί, χρώμα του πένθους, ένα καραβάνι προσφύγων από τη Μικρά Ασία οδεύει στο δεύτερο, οριστικό ξεσπιτωμό τους, και τέλος ένα παιδί βγαίνει μεσάνυχτα, μέσα στ’ αγιάζι του Δεκέμβρη, παραμονή Χριστουγέννων, για ν’ αντικρύσει στον ουρανό τη θεία φάτνη.

Σύντομο Βιογραφικό Συγγραφέα: 

Ο Κώστας Παππής γεννήθηκε στο Κιάτο. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Polytechnic of Central London και έκανε διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Εργάστηκε κυρίως στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Πανεπιστήμια Πατρών και Πειραιώς). Έχει δημοσιεύσει ερευνητικό έργο του σε διεθνείς εκδοτικούς οίκους, επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων, και το διδακτικό έργο του σε Ελληνικούς εκδοτικούς οίκους. Σήμερα είναι Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Στο χώρο της λογοτεχνίας έχει εκδώσει τα τελευταία τριάμισι χρόνια δυο βιβλία ταξιδιωτικής λογοτεχνίας, δυο βιβλία διηγημάτων και μια νουβέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ......... .........

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ