Τριχόπτωση Θεραπείες τριχόπτωσης και τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών

 Η τριχόπτωση είναι μια κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει μόνο το τριχωτό της κεφαλής ή και ολόκληρο το σώμα. Μπορεί να είναι απόρροια κληρονομικότητας, ορμονικών αλλαγών, ιατρικών παθήσεων ή φαρμακευτικής αγωγής. Η τριχόπτωση μπορεί να εμφανιστεί και στα δύο φύλα, ωστόσο είναι πιο συχνή στους άνδρες. Η «φαλάκρα» ή αλωπεκία τυπικά αναφέρεται σε απώλεια τριχών από το κεφάλι.



Τα είδη της αλωπεκίας

Ανδρογενετική: Παρουσιάζεται αραίωση των τριχών μπροστά, στα πλαϊνά και πάνω στο κεφάλι.

Φυσιολογική: Το άτομο χάνει περίπου 100 τρίχες ημερησίως.

Γυροειδής: Οφείλεται σε αυτοάνοσο νόσημα, το οποίο προκαλεί απώλεια των τριχών αφού αναγνωρίζονται ως ξένο σώμα για τον οργανισμό.

Διάχυτη: Εμφανίζεται σε μεγάλη έκταση και μπορεί να είναι είτε αιφνίδια είτε η πτώση των τριχών να διαρκεί για μήνες.

Τραυματική αλωπεκία: Οφείλεται σε κάποιον τραυματισμό στην περιοχή που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν τρίχες, οι οποίες στη συνέχεια δεν ξαναβγήκαν.

Πρωτογενής ουλωτική: Η φλεγμονή δρα στα τριχοθυκάκια και προκαλεί ήπια ή πιο σοβαρή μόνιμη αλωπεκία.

Δευτερογενής ουλωτική: Η φλεγμονή συνοδεύεται από συμπτώματα και προκαλεί ήπια ή πιο σοβαρή αλωπεκία.

Μπορείς να επιλέξεις να αγνοήσεις την απώλεια τριχών από το κεφάλι σου αν διαγνωστεί ότι είναι κληρονομική και δεν υποκρύπτεται κάποια άλλη πάθηση, μπορείς όμως να προχωρήσεις και στην αποκατάστασή της… Η επιλογή είναι δική σου!

Πριν όμως επιλέξεις να το αγνοήσεις, δες ένα γιατρό και μάθε ποιο είναι το αίτιο της δικής σου αλωπεκίας, διότι μπορεί να υποκρύπτεται κάποιο σοβαρό νόσημα ή διαταραχή ορμονών στον οργανισμό σου. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να λάβεις σίγουρα και άμεσα τη θεραπεία που θα σου προτείνει ο γιατρός σου.

https://www.doctoranytime.gr/

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........