«Χριστούγεννα στα Χανιά»: με πλήθος εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

«Χριστούγεννα στα Χανιά»: με πλήθος εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους

Στην παρουσίαση του στολισμού και των εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς προχώρησαν σήμερα, Παρασκευή 2/12/2022, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Τ. Αλόγλου, Πολιτισμού, Γ. Γιαννακάκης, Τεχνικών Συνεργείων, Γ. Νικηφοράκης, και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μ. Κοτσιφάκης 


Οι κεντρικές εορταστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Χανίων*:

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

17:00 Κάτω Σταλός, Φωτοδότηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου, δράσεις για παιδιά
17:30 Λενταριανά, Φωτοδότηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου, δράσεις για παιδιά

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

19:30 πλατεία Γιαλί Τζαμί-Ενετικό λιμάνι, Κεντρική εκδήλωση: Φωτοδότηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

10:00 Δημοτικό Σχολείο Βαμβακοπούλου, Δράσεις για παιδιά, στόλισμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου

13:00 πλατεία Βαρυπέτρου, Φωτοδότηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου, δράσεις για παιδιά
17:00 πλατεία Μουρνιών, Φωτοδότηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου, δράσεις για παιδιά
18:00 Αγίας Μαρίνα (κοινοτ.γραφείο), Φωτοδότηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου, δράσεις για παιδιά

18:00 πλατεία Χωραφάκια-Ακρωτήρι, Φωτοδότηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου, δράσεις για παιδιά

19:00 πλατεία Κάμπων-Κεραμειά, Φωτοδότηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου, δράσεις για παιδιά

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

18:30 Στέρνες (είσοδος χωριού), Φωτοδότηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

17.00 Αγυιά-Πολιτιστικό Ενοριακό Κέντρο: Χριστουγεννιάτικη έκθεση "Χειροτέχνες - Χομπίστες"

18:00 Περιβόλια: Έναρξη εκδηλώσεων-πλατεία Ηρώων | Χριστουγεννιάτικη αγορά - κτίριο πρ. Αγροτικού Συνεταιρισμού

18:00 Άπτερα (παλιό Δημοτικό Σχολείο): Θεατρική παράσταση "Καλικαντζαρο-μπερδέματα"

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

15:30 έως τις 19:30 Περιβόλια: Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια και Χριστουγεννιάτικο μαγικό show - κτίριο πρ. Αγροτικού Συνεταιρισμού - Χριστουγεννιάτικο τρενάκι, πλ. Περιβολίων 

18:30 πλατεία Δαράτσου: Φωτοδότηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου, δράσεις για παιδιά

19:00 πλατεία Γαλατά: Φωτοδότηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου, δράσεις για παιδιά

19:00 πλατεία Αγυιάς:  Φωτοδότηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου, δράσεις για παιδιά

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

12:00 Περιβόλια, κτίριο πρ. Αγροτικού Συνεταιρισμού: Χριστουγεννιάτικο μαγικό show

17:00 Αγυιά-Πολιτιστικό Ενοριακό Κέντρο: Χριστουγεννιάτικο μαγικό show

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

09:00 έως 12:00 Αγιά Μαρίνα (κοινοτικό γραφείο): Εργαστήρι Χριστουγεννιάτικων στολιδιών

15:00 Τσικαλαριά, Δημοτικό Σχολείο: Χριστουγεννιάτικο μαγικό show.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

13:00 Κεραμειά, Κατωχώρι (Δημοτικό Σχολείο): Χριστουγεννιάτικο τρενάκι - Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου: Θεατρικό δρώμενο "Οι περιπέτειες του ξωτικού από τον Βόρειο Πόλο"

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

12:00 Τσικαλαριά (Δημοτικό Σχολείο): Χριστουγεννιάτικο τρενάκι 

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

10:00 Στέρνες (σπήλαιο Αγίου Αντωνίου): Αναπαράσταση Γέννησης από παιδιά του χωριού
11:00 Αρώνι (πλατεία): Χριστουγεννιάτικο τρενάκι 
SANTA RUN 2022

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

15:30 Χορδάκι: Χριστουγεννιάτικο τρενάκι 

17:30 Στέρνες (Δημοτικό Σχολείο): Χριστουγεννιάτικο τρενάκι - Επίσκεψη στο σπίτι του Άη Βασίλη

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

18:00 Σούδα (Πολύκεντρο): Θεατρική παράσταση ‘‘Περιπέτειες του ξωτικού από το Βόρειο Πόλο’’

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

11:00 Βαρύπετρο: Χριστουγεννιάτικο τρενάκι 

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

22:00 Υποδοχή νέου έτους 2023 κάτω από το Ρολόι του Δημοτικού Κήπου Χανίων

 

*Σε συνεργασία με τα Τοπικά Συμβούλια, τους κατά τόπους πολιτιστικούς-αθλητικούς συλλόγους & τοπικούς φορείς


Εκδηλώσεις για παιδιά πρωί-απόγευμα

Στο Κ.Α.Μ.-Μεγάλο Αρσενάλι: από 11/12/2022 έως 08/01/2023:

Στο Θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης": από 14/12/2022 έως 05/01/2023

 Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, ο φετινός σχεδιασμός έχει επίκεντρο τις περιαστικές περιοχές του Δήμου, προκειμένου όλοι οι δημότες, μικροί και μεγάλοι να μπορέσουν να συμμετάσχουν σε εορταστικές δράσεις και ο στολισμός να επεκταθεί σε κάθε γειτονιά, σε όλο το εύρος του Δήμου.


«Φέτος τα Χριστούγεννα γιορτάζουμε, προφανώς με τις νέες συνθήκες, που η ενεργειακή κρίση επιβάλλει αλλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων, και μία διάθεση να προσφέρουμε χαρά και χαμόγελα σε όλους, μικρούς και μεγάλους, κάτι που στερηθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος θα απολαμβάνουμε πάλι από κοινού λιγότερες ψηφιακές δράσεις, περισσότερη επικοινωνία, περισσότερες σχέσεις, αγκαλιές, φιλιά και χαμόγελα», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., Γιάννης Γιαννακάκης.

 Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη συνεργασία, που έχει αναπτυχθεί με τους πολιτιστικούς συλλόγους, τις τοπικές κοινότητες και τις συλλογικότητες, «ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε κοντά στα σπίτια και τις γειτονιές δράσεις χριστουγεννιάτικες για παιδιά, θεατρικές παραστάσεις, διαδρομές με το τρενάκι, εργαστήρια με επαγγελματίες του είδους», όπως τόνισε.  

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Γιαννακάκης το Μεγάλο Αρσενάλι για άλλη μία φορά θα μετατραπεί σε εργαστήρι του Άη Βασίλη, στον ισόγειο χώρο του, με καλύτερη πρόσβαση και ευκολότερη λειτουργία, όπου οι επιχειρήσεις της πόλης θα δημιουργήσουν τα δικά τους καταστήματα με γεύσεις ή αντικείμενα, που σχετίζονται με τις γιορτές. 


Στον υπόλοιπο χώρο θα πραγματοποιούνται καθημερινά δωρεάν εργαστήρια κατασκευών για μικρούς και μεγάλους. Οι παιδικές βιβλιοθήκες θα παραμείνουν ανοιχτές για όλους, με πλούσιο πρόγραμμα δράσεων φιλαναγνωσίας για την επαφή των παιδιών με το βιβλίο την περίοδο, που τα σχολεία θα είναι κλειστά.

«Το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα φωτοδοτηθεί την Παρασκευή 9/12, στις 19.30, στο Ενετικό Λιμάνι, ενώ η αλλαγή του χρόνου θα εορταστεί έξω από το Ρολόι του Δημοτικού Κήπου, απολαμβάνοντας μία πρωτότυπη ροκ συναυλία», τόνισε ο κ. Γιαννακάκης, προσθέτοντας ότι το Santa Run θα επανέλθει στις 26/12, προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες.

Παράλληλα, όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα μετατραπούν σε χώρους τέχνης, φιλοξενώντας δράσεις για παιδιά και θεατρικές παραστάσεις από επαγγελματίες του χώρου.

Τον προγραμματισμό, που θα ακολουθηθεί για τον φετινό στολισμό, παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, αρμόδιος για τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου, Γιάννης Νικηφοράκης. «Από το 2019, που αναλάβαμε και στολίζονταν περίπου 89 σημεία του Δήμου μας, φέτος φτάσαμε περίπου στα 200, με αποτέλεσμα να έχει έρθει σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο ο  στολισμός», επεσήμανε ο κ. Νικηφοράκης, προσθέτοντας ότι σχεδιάστηκαν 14 δέντρα, τα οποία συνοδεύονται από δώρα, που θα προστεθούν στον στολισμό των περιαστικών περιοχών. Μάλιστα, όπως παρατήρησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, πολλές είναι οι επιχειρήσεις, που προτείνουν να συνδράμουν στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, ευχαριστώντας ιδιαίτερα για αυτήν τους την πρόθεση.


«Ως δημοτική αρχή αποφασίσαμε, προκειμένου να μην επιβαρύνουμε περισσότερο την κατάσταση, την οποία βιώνουμε στη διαχείριση του ενεργειακού κόστους, να διατηρήσουμε τον στολισμό του Δήμου μας στα ίδια επίπεδα, τα οποία είχαν διαμορφωθεί τα προηγούμενα χρόνια και να δώσουμε έμφαση σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν στο σύνολο του Δήμου μας και στις περιαστικές περιοχές», τόνισε κατά την τοποθέτησή του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου


Ο κ. Αλόγλου παρατήρησε ότι  το ενεργειακό κόστος συνολικά στον Δήμο και στα Νομικά του Πρόσωπα προκάλεσε επιβάρυνση κατά 2 εκατομμύρια ευρώ και πρόσθεσε «αυτό ήταν ένα ποσό, το οποίο έπρεπε να λάβουμε υπόψη μας πολύ σοβαρά και να κάνουμε ενέργειες, οι οποίες θα οδηγούσαν και θα εξασφάλιζαν τη συνετή διαχείριση του ενεργειακού προβλήματος».  

Στον στολισμό στο Ενετικό Λιμάνι αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μανώλης Κοτσιφάκης, γνωστοποιώντας ότι ο φωτισμός θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία.  «Θα φωταγωγηθούν πάλι τα σκάφη, όπως τα προηγούμενα χρόνια, θα επεκταθεί ο φωτισμός και σε άλλα σημεία, ενώ θα προστεθούν πιο εντυπωσιακά στολίδια», ανέφερε ο κ. Κοτσιφάκης.

Λόγω του διαρκούς εμπλουτισμού των δράσεων θα υπάρχει αναλυτική και έγκαιρη ενημέρωση για το εορταστικό πρόγρσμμα του Δήμου Χανίων στον επίσημο δικτυακό του τόπο www.chania.gr, τον δικτυακό τόπο του πολιτισμού, www.chania-culture.gr , καθώς και στα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου και της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........