Ο Χάρης Μαμουλάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

 Με αφορμή την καθιέρωση της 3ης Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε., ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:


«Περισσότερα από 1.000.000 άτομα στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν κάποια μορφή αναπηρίας, με την 3η Δεκεμβρίου να αποτελεί την αφορμή για να αναδείξουμε τον αγώνα τους για το αυτονόητο: Ίσες ευκαιρίες, ίσες δυνατότητες. Οφείλουμε όλοι να παλέψουμε για να εξαλειφθούν οι διακρίσεις και να αγωνιστούμε για μια κοινωνία όπου όλοι είναι διαφορετικοί και όλοι είναι ίσοι. Ειδικά σήμερα, όπου οι συνθήκες φτωχοποίησης της κοινωνίας εξαιτίας της «ακρίβειας Μητσοτάκη» γίνονται πιο έντονες για τα ΑμεΑ, με την πολιτική που οδηγεί στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του Ε.Σ.Υ. και στη μείωση των δαπανών για το προνοιακό κράτος, πλήττοντας ακόμα πιο έντονα τα ΑμεΑ. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Ριζικά. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σαφείς και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων κατά 20% για όλους τους δικαιούχους, την επέκταση του θεσμού του προσωπικού βοηθού/φροντιστή, τη χορήγηση εργαλείων αξιοπρέπειας (τεχνητά μέλη, αμαξίδια, κτλ) στους δικαιούχους χωρίς οικονομική επιβάρυνση, αλλά και την αύξηση των προσλήψεων δασκάλων και καθηγητών ειδικής εκπαίδευσης. Η Πολιτεία οφείλει να βρεθεί στο πλευρό των ΑμεΑ. Έμπρακτα. Κι εμείς έχουμε χρέος να συνεχίσουμε τις πιέσεις με κάθε διαθέσιμο τρόπο, μέχρι να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.».

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........