Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση Νίκου Ηγουμενίδη για τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου

 Στη Βουλή φέρνει για μια ακόμη φορά τις κατεπείγουσες ανάγκες της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης. Με αναφορά που καταθέτει προς τους δύο Υπουργούς, Εσωτερικών και Πολιτισμού, και υπό τον τίτλο «Αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού για την Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου» επισημαίνονται οι κατεπείγουσες ανάγκες του Τμήματος  Μουσικής Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου για άμεση πρόσληψη μουσικών για την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου.  Την αναφορά συνυπογράφουν οι βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης.



Όπως τονίζεται στο έγγραφο που αποτελεί και την εισήγηση του Τμήματος Μουσικής Παιδείες για ένταξη προβλέψεων λειτουργικών δαπανών στον Προϋπολογισμό του 2023, «αποτελεί, πλέον κατεπείγουσα ανάγκη η άμεση επάνδρωση, της Φιλαρμονικής, με άτομα καταρτισμένα, μουσικής εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ) σε ειδικότητες πνευστών οργάνων», ενώ αναφέρονται ειδικά όλες οι ειδικότητες που απαιτούνται. Μεταξύ αυτών, είναι κατεπείγουσα η ανάγκη για κάλυψη ειδικοτήτων σε τρομπέτα, κλαρινέτο, γαλλικό κόρμο και τρομπόνι.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο διάστημα ο Νίκος Ηγουμενίδης έχει καταθέσει ξανά ερώτηση στη Βουλή για το ίδιο θέμα και με στόχο την ενίσχυση της Φιλαρμονικής του Δήμου. Σε σχετική του δήλωση ο Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει: «Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου αποτελεί έναν ιστορικό θεσμό που έχει εδραιωθεί στην πόλη μας. Δεν μπορεί να απουσιάζουν κρίσιμες ειδικότητες μουσικών για την λειτουργία της. Σε μια περίοδο που ο πολιτισμός πρέπει να έχει κεντρική θέση στις προτεραιότητες για ενίσχυση από όλες τις βαθμίδες της διοίκησης, δεν μπορούν να απουσιάζουν βασικές ειδικότητες από την Φιλαρμονική ενός από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας. Και τα δύο Υπουργεία θα πρέπει να δώσουν και απαντήσεις αλλά κυρίως λύσεις».

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........