Συνεχίζεται έως 15 Ιανουαρίου η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Της Σαμαριάς το πέρασμα” - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Συνεχίζεται έως 15 Ιανουαρίου η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Της Σαμαριάς το πέρασμα”

Έως τις 15 Ιανουαρίου θα είναι επισκέψιμη η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Της Σαμαριάς το πέρασμα” που διοργανώνει ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” (εκθεσιακός χώρος από Δευτέρα έως Κυριακή 09.00 – 21.00).


Η έκθεση που έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό διοργανώνεται με σκοπό να τιμήσει και να προβάλει την επέτειο των 60 χρόνων ίδρυσης του Εθνικού Δρυμού να αναδείξει τη σπουδαιότητα και να τονίσει την ανάγκη προστασίας ενός τόπου με μοναδική φυσική, ιστορική και πολιτισμική αξία.


 


Ο προστατευόμενος αίγαγρος, οι κορυφές των Λευκών Ορέων, η μοναδική βιοποικιλότητα, η ζωή στο φαράγγι, η Αγία Ρουμέλη ως τελικός προορισμός, αποτελούν «σταθμούς» αυτού του φωτογραφικού ταξιδιού, το οποίο επίσης περιλαμβάνει σπάνια τοπία και εικόνες από την ίδρυση του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς έως σήμερα.
 

Οι φωτογραφίες της έκθεσης είναι από τα αρχεία: της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σαμαριάς και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Κρήτης, του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων, των Α. Πλυμάκη & Κ. Βιρβιδάκη και των φωτογράφων: Α. Γεωργεδάκη, Μ. Καλογεράκη, Κ. Κάσσιου, Α. Κουράτορα, Α. Μανατάκη, Δ. Μανατάκη, Ε. Μαρακάκη, Σ. Μπαδογιάννη, Χ. Μπαλαδήμα, Γ. Μπομπολάκη, Α. Μπροκαλάκη, Α. Παπαγιαννάκη, Ν. Πόγκα, Σ. Πρατσόλη, Η. Ρεμούνδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........