Αυτή είναι η καλύτερη δουλειά για το 2023 – Το top10 και οι δύο χειρότερες

 Ο προγραμματιστής λογισμικού είναι το καλύτερο επάγγελμα που μπορεί κάποιος να κάνει για το 2023, καθώς ανέβηκε από την πέμπτη θέση στην οποία βρισκόταν πέρυσι. Και αυτό, παρά το κύμα των απολύσεων από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.


Το US News ανέλυσε τα στοιχεία του Bureau of Labor Statistics στις ΗΠΑ, για να βρει τα επαγγέλματα που «σκοράρουν» καλύτερη στη ζήτηση, την ανάπτυξη, τον μέσο μισθό, το ποσοστό απασχόλησης, τις μελλοντικές επαγγελματικές προοπτικές, τα επίπεδα του στρες και την ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής. 


Τα στοιχεία αφορούν μεν την αμερικανική αγορά, όμως σε μεγάλο βαθμό αποτυπώνουν κάποιες τάσεις που ισχύουν παγκοσμίως.

Το 2023, η εργασιακή ασφάλεια αποκτά μεγαλύτερη σημασία, καθώς η απειλή της ύφεσης και το κύμα των απολύσεων που έχει ήδη ξεκινήσει στις εταιρείες του Big Tech κάνουν τους εργαζόμενους να αφήνουν τον τεχνολογικό κλάδο για άλλους, πιο σταθερούς τομείς. Σύμφωνα με έρευνα της ZipRecruiter, πάνω από το ένα τέταρτο των εργαζομένων που απολύθηκαν από τις τεχνολογικές εταιρείες μετακινήθηκαν σε εντελώς διαφορετικούς κλάδους.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του US News, τα 10 καλύτερα επαγγέλματα για το 2023 είναι τα εξής:

1. Προγραμματιστής λογισμικού 
2. Νοσηλευτής 
3. Στέλεχος ιατρικών υπηρεσιών 
4. Βοηθός γιατρού 
5. Αναλυτής ασφάλειας πληροφορικής 
6. Φυσικοθεραπευτής 
7. Οικονομικό στέλεχος 
8. IT manager 
9. Web developer 
10. Οδοντίατρος 

Όσοι  αναζητούν μια βέβαιη δουλειά, θα πρέπει να κοιτάξει προς τον ιατρικό κλάδο. Ειδικότερα, τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια για το 2023 είναι τα εξής: 
1. Θεραπευτής αναπνευστικού 
2. Web developer 
3. Καρδιαγγειακός τεχνολόγος 
4. Επιδημιολόγος/Επιστήμονας ιατρικής 
5. Χρηματοοικονομικός αναλυτής 
6. Τεχνικός περιβαλλοντικής επιστήμης και προστασίας 
7. Ψυχολόγος σε σχολείο 
8. Διαχειριστής βάσης δεδομένων 
9. Πιστοποιημένος νοσηλευτής 
10. Στέλεχος ιατρικών υπηρεσιών. 

Όσο για τη χειρότερη δουλειά για το 2023; Σύμφωνα με το US News, είναι ο πωλητής καταστήματος και ακολουθεί ο ταμίας σε σούπερ μάρκετ κτλ. 

moneyreview.gr 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........