6 Απλά Πράγματα Που Μπορούμε Να Κάνουμε Την Κυριακή Για Να Ξεκινήσει Καλά Η Εβδομάδα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

6 Απλά Πράγματα Που Μπορούμε Να Κάνουμε Την Κυριακή Για Να Ξεκινήσει Καλά Η Εβδομάδα

 Δε θα ξεχάσω ποτέ το σφίξιμο στο στομάχι που με έπιανε την Κυριακή το απόγευμα όταν ήμουν μαθήτρια. Ήταν αυτό το απαίσιο συναίσθημα ότι η διασκέδαση τελείωσε και ότι θα γυρνάγαμε στο σχολείο. Το συναίσθημα σταμάτησε να είναι τόσο έντονο καθώς μεγάλωνα, αλλά ακόμα και σήμερα οι Κυριακές έχουν μια μικρή δόση μελαγχολίας.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε τις Κυριακές το απόγευμα για να προετοιμαστούμε ψυχολογικά (και ουσιαστικά) για τη νέα εβδομάδα. Να κάποια από αυτά:


1.

Κάνουμε ένα καλό ξεκαθάρισμα στην τσάντα μας. Πετάμε χαρτιά και χαρτάκια, αδειάζουμε αποδείξεις, βγάζουμε τα περιττά πράγματα και την τακτοποιούμε. Είναι σπουδαία η αίσθηση να ξεκινάς την εβδομάδα, έχοντας μια ανάλαφρη και καθαρή τσάντα!

2.

Κάνουμε ένα συμμάζεμα στο σπίτι. Δεν είναι ώρα για γενική καθαριότητα, αλλά μερικά απλά πράγματα όπως το μάζεμα των πιάτων, ποτηριών, χαρτιών και η τακτοποίηση της ψυχής του σπιτιού, της κουζίνας, θα κάνουν όλη τη διαφορά.

3.

Αν δουλεύουμε από το σπίτι, αδειάζουμε την επιφάνεια του γραφείου μας και τακτοποιούμε τα χαρτιά μας, ώστε την άλλη μέρα να το βρούμε καθαρό. Αν δουλεύουμε εκτός σπιτιού σε γραφείο μπορούμε να έχουμε κάνει αυτή τη διαδικασία από την Παρασκευή.

4.

Σχεδιάζουμε το πρόγραμμα της εβδομάδας. Αποφασίζουμε πού θα αφιερώσουμε το χρόνο μας, γράφουμε τις υποχρεώσεις μας στο ημερολόγιό μας  και συντονίζουμε το πρόγραμμά μας με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο πρόγραμμα της Δευτέρας. Το πρωινό της Δευτέρας η παραγωγικότητα είναι στα χειρότερά της. Αν ξέρουμε από την προηγούμενη σε τι θα αφιερώσουμε το χρόνο μας, η εβδομάδα θα ξεκινήσει δυναμικά. 

5.

Εκτός από το χρόνο που αφιερώνουμε στην οικογένεια και τους φίλους μας το Σαββατοκύριακο, αφιερώνουμε και λίγο χρόνο στον εαυτό μας. Καμιά φορά ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι να μείνουμε για λίγο μόνοι για να ανασυντάξουμε τις σκέψεις μας. Ας κάνουμε μια βόλτα, ας διαβάσουμε ένα βιβλίο, ας πιούμε ένα ρόφημα, ας ακούσουμε μουσική, ας διαλογιστούμε.  Ακόμα και 15-20 λεπτά μόνο θα κάνουν όλη τη διαφορά.

6.

Κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να αποσυμφορήσουμε το πρωινό της Δευτέρας. Επιλέγουμε ρούχα, ετοιμάζουμε τα πράγματά μας και βάζουμε καφέ και νερό στην καφετιέρα. Αν είναι προγραμματιζόμενη, την προγραμματίζουμε. Αν όχι τη Δευτέρα με το που ξυπνάμε, πατάμε απλά το κουμπί. Και το άρωμα του καφέ πλημμυρίζει το σπίτι!
Η Δευτέρα θα είναι πάντα Δευτέρα, αλλά με λίγη προετοιμασία θα ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις.
Θα χαρώ να διαβάσω και τα δικά σας μικρά μυστικά προετοιμασίας.  Καλή εβδομάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ......... .........

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ