Η κοπή της Bασιλόπιτας του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Η κοπή της Bασιλόπιτας του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας

Το απόγευμα της Κυριακής 8 Ιανουαρίου 2023 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ανταποκρινόμενος σε ευγενική πρόσκληση της Προέδρου και των Μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας ευλόγησε την Βασιλόπιτα για το νέο έτος 2023 σε αίθουσα εκδηλώσεων κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης.


Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε στην Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ευτυχία Μαρινάκη, στα Μέλη του Δ.Σ. και σε όλους όσοι είχαν κατακλύσει την αίθουσα, ευλογημένο από τον «αιώνων ποιητή και Δεσπότη» Κύριο Ιησού Χριστό το ήδη αρξάμενο έτος 2023, ειρηνικό και σωτήριο. Επίσης, σημείωσε ότι η χρονιά που μας πέρασε σημάδεψε τα πολιτιστικά δρώμενα σε όλη την Ελλάδα, αφού συμπληρώθηκαν 100 έτη από τη Μικρασιατική τραγωδία, την οποία πάντοτε πρέπει να ενθυμούμαστε και να αντλούμε διδάγματα για το μέλλον μας. Τέλος, ευχήθηκε να συνεχισθεί η αγαστή συνεργασία μεταξύ Ιεράς Μητροπόλεως, Δήμου και Συλλόγου για την προαγωγή της τοπικής κοινωνίας και για την καλλιέργεια άσβεστης της μνήμης των προγόνων μας, η οποία θα αποτελεί φως για την πορεία όλων μας.

 

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στον εγκάρδιο χαιρετισμό του ευχήθηκε χρόνια πολλά και συνεχάρη την Πρόεδρο κ. Ευτυχία Μαρινάκη και τα Μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών για τη δράση τους, σημειώνοντας ότι είναι ένα ενεργό σωματείο με μεγάλη συνεισφορά στον τομέα της διατήρησης της παράδοσης και του πολιτισμού των Ελλήνων της Μικρασίας.

 

Ακολούθως η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ευτυχία Μαρινάκη ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκη, τους παριστάμενους Αντιδημάρχους και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, και ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία, ειρήνη και αγάπη.

 

Στην τελετή έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, οι Εφημέριοι της Ενοριών του Ιερού Μητροπολιτικού ναού Αγίου Γεωργίου πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος, Παναγίας Ελεούσας πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, πρωτ. Μιχαήλ Ξυδιανός και Οικονόμος Κωνσταντίνος Λιοντάκης, Μεταμρφώσεως του Κυρίου πρωτ. Ανδρέας Πιτροπάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ τους ύμνους απέδωσε ο πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού ναού Αγίου Γεωργίου, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως και Χοράρχης της Χορωδίας του Συλλόγου Μικρασιατών κ. Ιωάννης Αρώνης. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκης, Μαρία Ρουμελιωτάκη και Χρύσα Χατζημαρκάκη, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Παναγιώτης Σαρρής, η Πρόεδρος κ. Ευτυχία Μαρινάκη, και τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας, και πολλά Μέλη και φίλοι του Συλλόγου με τις οικογένειές τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ......... .........

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ