Σύνδεση Μεσσαράς – αεροδρομίου Καστελλίου: Αν όχι τώρα, πότε; - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Σύνδεση Μεσσαράς – αεροδρομίου Καστελλίου: Αν όχι τώρα, πότε;

 Την αναγκαιότητα ανάληψης πρωτοβουλιών από την πλευρά της Πολιτείας με στόχο να συνδεθεί οδικά η περιοχή της Μεσσαράς με το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου, αναδεικνύει ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Όπως αναφέρει ο Χάρης Μαμουλάκης σε σχετική δήλωσή του: «Η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι, ένα έργο του οποίου ο διαγωνισμός και η συμβασιοποίηση έγιναν από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγει νέες προοπτικές για την Κρήτη σε πολλούς τομείς. 





Η γρήγορη, ασφαλής και απρόσκοπτη πρόσβαση προς το νέο αεροδρόμιο, αποτελεί βασικό στόχο που έπρεπε να έχει δρομολογηθεί από την πλευρά της Κυβέρνησης ΝΔ. Στο πλαίσιο αυτό, η σύνδεσή του με την ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς, μια περιοχή με ιδιαίτερα ανεπτυγμένο πρωτογενή τομέα, ισχυρό τουριστικό αποτύπωμα και αναπτυξιακή δυναμική, θεωρείται απαραίτητη. Στόχος μας είναι να πιέσουμε την Κυβέρνηση να αντιληφθεί την σπουδαιότητα και το κατάλληλο της χρονικής συγκυρίας και να μεριμνήσει έτσι ώστε να συντμηθεί η οδική σύνδεση της Μεσσαράς με το νέο αεροδρόμιο, παράλληλα με την κατασκευή του. Πρόθεσή μας είναι να εξαντλήσουμε κάθε διαθέσιμο μέσο πίεσης για να μην χαθεί αυτή η ευκαιρία, όπως επίσης και η ευκαιρία σύνδεσης του νέου αεροδρομίου με το Ηράκλειο, ενδεχομένως και με τα άλλα αστικά κέντρα, μ’ ένα μέσο σταθερής τροχιάς, ένα τρένο φιλικό προς το περιβάλλον. Γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, πολλές φορές άλλωστε τα αυτονόητα δεν γίνονται αντιληπτά από τους κυβερνόντες, αλλά με την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε και αυτήν τη μάχη.».

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί και Κοινοβουλευτική παρέμβαση από τον Χάρη Μαμουλάκη για το θέμα, με την κατάθεση σχετικής Ερώτησης προς το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........