Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Αθηνάς Σφακάκη, στο Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας

 Στο Ηράκλειο το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, στις 18.30 θα παρουσιαστεί το τελευταίο βιβλίο της κ. Αθηνάς Κυριακάκη-Σφακάκη «ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΙΕΡΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ».

Το βιβλίο γραμμένο από την κ. Σφακάκη ως προσφορά στην ενορία της Αγίας Τριάδας Ηρακλείου, περιγράφει εικονογραφικά κειμήλια που φυλάσσονται στον ναό και παρουσιάζεται από την ίδια, η ενορία και η ομώνυμη συνοικία της παλιάς πόλης του Ηρακλείου.



Ανάμεσα στο κειμήλια, την πιο περίοπτη θέση κατέχει η πολυπρόσωπη και πολυθεματική εικόνα που έφεραν από την Μικρά Ασία οι πρόσφυγες του 1922, έχει τίτλο “Αθανάτου Πατρός” και χρονολογείται στα μέσα του 19ου αιώνα. Η συγγραφέας την περιγράφει καρέ-καρέ, με τη βοήθεια των εξαιρετικών φωτογραφιών του κ. Στέφανου Ραπάνη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τον αρχιερατικό εσπερινό του Αγίου Ιωσήφ του Ηγιασμένου, στον οποίο είναι αφιερωμένο το ένα κλίτος του ναού. Και θα μιλήσουν ο Σεβασμιώτατος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, η Επίκουρη καθηγήτρια στο Α.Π.Θ κ.Τασούλα Μαρκομιχελάκη και η συγγραφέας κ. Αθηνά Κυριακάκη – Σφακάκη.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........