Αστερίων ο βασιλιάς της Κρήτης και θετός πατέρας του Κρήτα βασιλιά Μίνωα

 Στην Αρχαία ελληνική μυθολογία ο Αστερίων ήταν βασιλιάς της Κρήτης και θετός πατέρας του κορυφαίου Κρήτα βασιλιά Μίνωα. Ο Αστερίων ήταν γιος του Τέκταμου, εγγονός του Δώρου γενάρχη των Δωριέων και μιας ανώνυμης κόρης του Κρηθέως. 


Ο πατέρας του έπλευσε για την Κρήτη με στόχο να κυβερνήσει το νησί σαν βασιλιάς, τον συνόδευσαν Αιολείς και Πελασγοί. Ο Αστερίων κληρονόμησε το βασίλειο της Κρήτης από τον Τέκταμο την εποχή που ο Ζευς απήγαγε την Ευρώπη με την μορφή ταύρου και την μετέφερε στο νησί του. 


Ο Αστερίων παντρεύτηκε την Ευρώπη και έγινε ο θετός πατέρας των παιδιών που είχε αποκτήσει με τον Δία : τον Μίνωα, μετέπειτα βασιλιά της Κρήτης και κριτή του Άδη, τον Ραδάμανθυς που ήταν κριτής στην Νήσο Μακάρων και τον Σαρπηδών βασιλιά της Λυκίας.

 Τον διαδέχθηκε ο μεγαλύτερος γιος της Ευρώπης Μίνωας που έστειλε εξορία τους αδελφούς του αφού συγκρούστηκε μαζί τους, ο Μίνωας παντρεύτηκε την κόρη του Αστερίωνα Κρήτη, ομώνυμο του νησιού



ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........