Τροφές που ρίχνουν την χοληστερίνη

Η χοληστερίνη προέρχεται από δύο πηγές. Η πρώτη είναι ο οργανισμός μας αφού παράγεται στο συκώτι και η δεύτερη είναι η διατροφή, αφού βρίσκεται στις ζωικές τροφές, όπως κρέατα, πουλερικά, ψάρια, θαλασσινά και γαλακτοκομικά προϊόντα. Το ψάρι έχει σε γενικές γραμμές λιγότερη χοληστερίνη από τα άλλα κρέατα.


 Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με ειδικό, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι δεν περιέχουν χοληστερίνη.

%CE%A7%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%9D%CE%97

 Η υπερβολική χοληστερίνη συσσωρεύεται στα τοιχώματα των αρτηριών δημιουργώντας την αθηρωματική πλάκα.
 Με την πάροδο του χρόνου αυτή η συσσώρευση συμβάλλει στην αθηροσκλήρωση, μια διαδικασία κατά την οποία οι αρτηρίες στενεύουν και μειώνεται η ροή του αίματος στο εσωτερικό τους.
 Εάν διακοπεί η παροχή αίματος σε ένα τμήμα της καρδιάς ή του εγκεφάλου εκδηλώνεται κλινικά σαν έμφραγμα ή εγκεφαλικό αντίστοιχα.
 Σε περίπτωση που η χοληστερίνη είναι υψηλή θα πρέπει να μειωθεί, αλλά σε ποια τιμή πρέπει να φτάσει εξατομικεύεται, σύμφωνα και με τους άλλους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο που έχει ο ασθενής.


http://biologikaorganikaproionta.com

 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........