ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

 MAKARO



Συνταγή: Ελένη Μαραγκάκη
Υλικά:


  • 1 κουνέλι θρεφτάρι 1,5-1,7 κ. κομμένο μερίδες.
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα άσπρα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 8-10 κόκκους μπαχάρι
  • 4-5 δαφνόφυλλα
  • 500γρ. τοματοχυμό
  • 1 κούπα κρασί άσπρο ξηρό
  • 1 πρέζα κανέλα
  • πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση:


Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να ξανθύνει. Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε τις μερίδες το κουνέλι, τα δαφνόφυλλα και το μπαχάρι. Αλατίζουμε και γυρνάμε το κουνέλι ώστε να ροδοκοκκινίσει. Αλατίζουμε ξανά. Αφού σωθούν τα υγρά του προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κρασί και περιμένουμε ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον τοματοχυμό και νερό ώσπου να σκεπάζονται οι μερίδες μας. Χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και περιμένουμε ώσπου να ψηθεί το κουνέλι.
Αφού ψηθεί και έχουμε μια δεμένη σάλτσα, τοποθετούμε τις μερίδες σε πιατέλα και σερβίρουμε με πατάτες βραστές ή τηγανητές.
Πολύ γευστικά είναι τα μακαρόνια που βράσουν στον ζωμό του φαγητού μας, ως εξής:
Αφού αφαιρέσουμε τις μερίδες το κουνέλι, προσθέτουμε 2 λίτρα νερό. Σουρώνουμε το ζωμό και αφού βράσει προσθέτουμε 500γρ. μακαρόνια Nο 10.
Βράζουμε για όσο χρόνο αναφέρουν οι οδηγίες
Σερβίρουμε με φρεσκοξυσμένο ανθότυρο ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας




ΠΗΓΗ: http://www.cretanfoodnews.gr/

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........