Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο Συμμετοχικό Εργαστήριο Horizon 2020 από τη Δημοτική Επιχείρηση «ΚΥΔΩΝ» Α.Ε. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο Συμμετοχικό Εργαστήριο Horizon 2020 από τη Δημοτική Επιχείρηση «ΚΥΔΩΝ» Α.Ε.

 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Συμμετοχικό Εργαστήριο για το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα (HORIZON) στο οποίο συμμετέχει η ΚΥΔΩΝ Α.Ε., με κύριο αντικείμενο τη διερεύνηση των αναγκών και το συμμετοχικό σχεδιασμό στην εφαρμογή λύσεων φιλικών προς το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η χρηματοδότηση απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρεμβάσεων φιλικών προς το περιβάλλον στο σταθμό αυτοκινήτων της ΚΥΔΩΝ ΑΕ, υπό τη μορφή εκτεταμένων κάθετων κήπων στις εξωτερικές όψεις καθώς και φυτεμένου δώματος στον περιβάλλοντα χώρο που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία τόσο του πάρκινγκ όσο και της ευρύτερης περιοχής.



Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης ΚΥΔΩΝ Α.Ε., Μιχάλης Καλογριδάκης «η Δημοτική Επιχείρηση ΚΥΔΩΝ είναι η μοναδική στην Ελλάδα που συμμετέχει, με άλλους 19 εταίρους απ’ όλη την Ευρώπη, για να δημιουργηθεί μία πράσινη γωνιά, μέσα στον αστικό ιστό της πόλης. Αυτή η πράσινη γωνιά, με κάθετους κήπους στο επάνω στο κτίριο, θα συνδράμει στη μείωση της ρύπανσης της ατμόσφαιρας στη συγκεκριμένη περιοχή και στην αναβάθμισή της, αισθητικά και περιβαλλοντικά».


Επισημαίνεται ότι, είναι η πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο που θα εφαρμοστούν κάθετοι κήποι σε τόσο μεγάλη έκταση όψεων.

Το έργο λαμβάνει χώρα σε συνεργασία με τη Σχολή Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης με τη συμμετοχή 19 εταίρων απ’ όλη την Ευρώπη, ενώ ένθερμη ήταν και η συμμετοχή των κατοίκων, των χρηστών και των επαγγελματιών της περιοχής, στο πρώτο Συμμετοχικό Εργαστήρι.


Η συνολική χρηματοδότηση ανέρχεται στα 9,6 εκατομμύρια ευρώ ενώ ο ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου προβλέπεται έως το 2026.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........