Έκθεση Ζωγραφικής της Παρασκευής Πλεύρη απο 13 έως 24 Φεβρουάριου 2023 Βασιλική Αγίου Μάρκου - Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Έκθεση Ζωγραφικής της Παρασκευής Πλεύρη απο 13 έως 24 Φεβρουάριου 2023 Βασιλική Αγίου Μάρκου - Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου

 Η ατομική έκθεσης ζωγραφικής της Παρασκευής Πλεύρη θα φιλοξενηθεί στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, από την Δευτέρα 13 έως και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023.


Στην ενότητα «Η ζωή και μία μέρα της Βούλας Πλεύρη», περιγράφονται καθημερινοί άνθρωποι σε στιγμές ανάπαυλας της ζωής, και μιας μέρας τους. Θα τους βρούμε να πλέκουν, να διαβάζουν, να αναπαύονται, ή απλώς να συνυπάρχουν καθισμένοι σε ένα παγκάκι, κάτω από μία ομπρέλα σε μία παραλία, ή σε μία σαιζ-λονγκ. 


Η χιουμοριστική διάθεση και το παιχνίδι των υφών της ύλης προεκτείνουν το σχόλιο της κάθε αφήγησης. Θέμα της ενότητας όμως, αποτελεί πρωτίστως, η διαστολή του χρόνου που θα την βρούμε να αποδίδεται ζωγραφικά σε έναν σύνθετο διάλογο με τα χωρικά όρια της ζωγραφικής επιφάνειας.

Πολυεπίπεδο, ώριμο και συνεπές, το έργο της Βούλας Πλεύρη συγκεντρώνει με λίγα λόγια, όλα τα κρίσιμα χαρακτηριστικά μίας σύγχρονης και ενδιαφέρουσας ζωγραφικής πρότασης.

Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ντενίζ-Χλόη Αλεβίζου


Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 13 Φεβρουάριου 2023 στις 18:30

Υποστήριξη: Δήμος Ηρακλείου – Αντιδημαρχία Πολιτισμού | Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου

Έκθεση Ζωγραφικής της Παρασκευής Πλεύρη

Βασιλική Αγίου Μάρκου – Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου

Πλατεία Καλλεργών (Λιονταριών)

Δευτέρα 13 – Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Ώρες λειτουργίας έκθεσης:

Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00

Σάββατο 09:00 - 14:00

Είσοδος Ελεύθερη για το κοινό με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ......... .........

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ