Μαλιώτικο Καρναβάλι 2023 Με Τη Συνδιοργάνωση Της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.), Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Μαλιώτικο Καρναβάλι 2023 Με Τη Συνδιοργάνωση Της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.), Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου

  Με το Μαλιώτικο Καρναβάλι κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις 2023 στον Δήμο Χερσονήσου την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, το οποίο συνδιοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) και η Οργανωτική Επιτροπή του Μαλιώτικου Καρναβαλιού, με την υποστήριξη του Δήμου Χερσονήσου.


Το Μαλιώτικο Καρναβάλι επιστρέφει δυναμικά φέτος για δέκατη τέταρτη (14η) χρονιά, έπειτα από τρία χρόνια ματαίωσής του, λόγω της πανδημίας. Υπόσχεται να προσφέρει κέφι, χαρά, διασκέδαση και ξεγνοιασιά στους συμμετέχοντες καρναβαλιστές, αλλά και στους επισκέπτες που θα επιλέξουν τα Μάλια για να διασκεδάσουν στους ρυθμούς της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς.

thumbnail_%CE%91%CE%A6%CE%99%CE%A3%CE%91%20%CE%9C%CE%91%CE%9B%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A5%20%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%9D%CE%91%CE%92%CE%91%CE%9B%CE%99%CE%9F%CE%A5%202023%20(1)


Η παρέλαση, με παρουσιάστρια τη Σάσα Μπάστα, ξεκινάει στις 3 το μεσημέρι από την ανατολική πλευρά της κεντρικής λεωφόρου των Μαλίων και τη διασχίζει καταλήγοντας στο μνημείο των Ηρώων, στη δυτική έξοδο. Την παρέλαση ανοίγουν τα τύμπανα της ομάδας «Αντικρουστοί», ακολουθούν οι ξυλοπόδαροι και έπειτα η ομάδα Bango Bongo με ένα φαντασμαγορικό σόου με μπουρμπουλήθρες. 


Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος συνοδεύει τη Βασίλισσα του Καρναβαλιού και έπονται τα πληρώματα με τις εντυπωσιακές, χειροποίητες στολές και τα επαγγελματικής κατασκευής άρματά τους. Την παρέλαση κλείνουν οι Βραζιλιάνες χορεύτριες με τον μαγευτικό ρυθμό και τα φαντασμαγορικά κουστούμια τους και ο Θυρεός, το σήμα κατατεθέν του Μαλιώτικου Καρναβαλιού.

Τα πληρώματα αντλούν έμπνευση από την επικαιρότητα, ταινίες, κόμικς, παραμύθια, την πολιτική και την καθημερινότητα.


Ακολουθούν, με τυχαία σειρά τα πληρώματα που συμμετέχουν για το 2023:

1. Φιλωνίδειος Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμ. Χερσονήσου - Super XersoMario Ομπρός

2. Tsokarians - Peter Pan

3. Φύλακες - Μονόκερος

4. Manchester Σίσι - The House of Social Media

5. Γιούχου - Κούβα

6. Μέλισσες - Τρελοί Επιστήμονες εν δράση

7. ΡεMάλια - Η Παναγία των Παρισίων

8. Άγγελοι του Γιάννη - Μαλιαρίνες & ο Μολυβένιος Στρατιώτης

9. Μικροί Μπελάδες - Το όνειρο του Mickey Mouse

10. Ήρωες της Disney - Ήρωες της Disney

11. Disco Party - Disco

Μετά την παρέλαση ακολουθεί πάρτι στην κεντρική πλατεία των Μαλίων.


Να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία στην κεντρική λεωφόρο θα απαγορευτεί από τη 13:00 το μεσημέρι, υπό την επίβλεψη της Τροχαίας Ηρακλείου και θα επιτραπεί ξανά στις 21:00 το βράδυ. Έχουν προβλεφθεί χώροι στάθμευσης περιμετρικά των Μαλίων, ενώ τρενάκι θα μεταφέρει τους θεατές που θα σταθμεύσουν σε μεγάλη απόσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........