42 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Μαλεβιζίου για το 2023 – Παραμένουν σταθερά τα δημοτικά τέλη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

42 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Μαλεβιζίου για το 2023 – Παραμένουν σταθερά τα δημοτικά τέλη

 Αυξημένος σε σχέση με πέρσι κατά 11 εκατομμύρια ευρώ είναι ο προϋπολογισμός του Δήμου Μαλεβιζίου για το 2023 που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. 


Παρά τις μεγάλες αυξήσεις στο κόστος ενέργειας και καυσίμων αλλά και στα υλικά λόγω των πληθωριστικών τάσεων ο Προϋπολογισμός του Δήμου Μαλεβιζίου αποτυπώνει την προσπάθεια να παραμείνει ο Δήμος βιώσιμος σε ένα συνεχώς αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον. 


Το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού για το 2023 ανέρχεται στα 42 εκατομμύρια ευρώ έναντι 30.4 εκατ. ευρώ που ήταν ο αντίστοιχος για το 2022.


Στον προϋπολογισμό του 2023 αποτυπώνεται η επιλογή της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει τους δημότες της στην δύσκολη οικονομική συγκυρία. Τα Δημοτικό Τέλη παραμένουν σταθερά ενώ συνεχίζεται και η πρόσθετη στήριξη των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού με το κοινωνικό τιμολόγιο. 

Διατηρείται επίσης το μειωμένο τιμολόγιο για τις ορεινές περιοχές και τις Τοπικές Κοινότητες Ροδιάς και Φόδελε παρά το αυξημένο ενεργειακό κόστος και την αύξηση στο τέλος υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων.

Την ίδια στιγμή τα έσοδα του Δήμου το 2023 θα είναι αυξημένα κατά 860.000 ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για μία σημαντική ενίσχυση στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας με αύξηση των κονδυλίων για τον τομέα της καθαριότητας.


Βαρύτητα θα δοθεί στην υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Μαλεβιζίου που ανέρχεται στα 22 εκατομμύρια ευρώ και ιδιαίτερα στην δημοπράτηση των έργων ανάπλασης στην Ελευθερίου Βενιζέλου συνολικού προϋπολογισμού 13 εκατομμυρίων ευρώ με τις ήδη εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις να ανέρχονται στα 9 εκατομμύρια ευρώ ενώ αναμένεται η ένταξη στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του δεύτερου τμήματος εντός του οικισμού του Γαζίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........