Έρχεται η αύξηση του κατώτατου μισθού: Πού μπορεί να φτάσει - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Έρχεται η αύξηση του κατώτατου μισθού: Πού μπορεί να φτάσει

 Σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού προανήγγειλε, μέσω της ΕΡΤ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.


Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού δίχως να αποκαλύψει το τελικό ποσό, επισημαίνοντας ότι αύριο, Τρίτη, θα παραλάβει τη μελέτη του ΚΕΠΕ και την ερχόμενη Παρασκευή θα κάνει την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.



Κατώτατος μισθός: Τι ποσά προτείνονται και εξετάζονται

Η αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους, οι οποίες κυμαίνονται από 5% έως και 10%. Για παράδειγμα, σε σχέση με τα 713 ευρώ μικτά που είναι σήμερα ο κατώτατος μισθός, η ΓΣΕΒΕΕ προτείνει 770 – 784 ευρώ, ο ΣΕΤΕ 753 ευρώ, η ΕΣΕΕ 763 ευρώ, η Τράπεζα της Ελλάδος 780 ευρώ και η ΓΣΕΕ με την υψηλότερη πρόταση για 826 ευρώ.


Στο υπουργικό συμβούλιο της ερχόμενης Παρασκευής, ο υπουργός Εργασίας θα κάνει την τελική εισήγηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού, με βάση το ύψος του πληθωρισμού, τις προοπτικές της οικονομίας και τις αντοχές της αγοράς. Η πρόταση της κυβέρνησης θα καθοριστεί και από την μελέτη του ΚΕΠΕ που θα παραδοθεί στον κ. Χατζηδάκη την ερχόμενη Τρίτη.


«Να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων και τις ανάγκες των εργαζομένων λόγω του πληθωρισμού. Θα είναι μια δίκαιη και σημαντική αύξηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.


Μεγάλο μέρος της αγοράς ζητά να συνοδευτεί η αύξηση του κατώτατου μισθού με την περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και τη μείωση της προκαταβολής φόρου.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........