Στον Δήμο Χανίων το κτίριο του πρώην ΙΚΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Στον Δήμο Χανίων το κτίριο του πρώην ΙΚΑ

 H έγκριση της παραχώρησης από τον ΕΦΚΑ στον Δήμο Χανίων, του κτιρίου του πρώην ΙΚΑ επί της οδού Σολωμού στο κέντρο της πόλης των Χανίων, ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, έπειτα από εισήγηση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη.


Ο κ. Σημανδηράκης όπως είχε γνωστοποιήσει στα μέλη του Δ.Σ. Χανίων σε προηγούμενη συνεδρίαση, είχε εκδοθεί η σχετική απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ, η οποία προέβλεπε την παραχώρηση του συγκεκριμένου κτιρίου προς τον Δήμο Χανίων.



Ο Δήμαρχος Χανίων σημείωσε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά: «Είναι μία διεκδίκηση του Δήμου Χανίων που εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό μας για την αξιοποίηση των χώρων της πόλης. Επιτέλους το ακίνητο περιέρχεται στον Δήμο και θα αποτελέσει μέρος του σχεδιασμού της ευρύτερης περιοχής που θα περιλαμβάνει το νέο Δημαρχείο Χανίων στους Ιταλικούς Στρατώνες και τη μετατροπή της οδού Τζανακάκη σε πεζόδρομο».

Με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ο κ. Σημανδηράκης, δήλωσε την ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση και την παραχώρηση του ακινήτου στην ιδιοκτησία του Δήμου, μία υπόθεση που όπως είπε, ήρθε ως αποτέλεσμα επίπονων και επίμονων διεργασιών μεταξύ των δύο φορέων.

Ο Δήμαρχος Χανίων, εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όσους ασχολήθηκαν με τη συγκεκριμένη υπόθεση και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Ευτύχη Δαμιανάκη και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Γιώργο Φραγκιαδάκη, τους αρμόδιους ΑντιδημάρχουςΤ. Αλόγλου, Ν. Χαζιράκη και Μ. Καλογριδάκη και τους υπηρεσιακούς της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου. Ξεχωριστή αναφορά έγινε και στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, τον Διοικητή, Παναγιώτη Δουφεξή και τον αναπληρωτή Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας, Γιώργο Μπέμπη, για την αγαστή συνεργασία που οδήγησε στο πολύ θετικό αποτέλεσμα για τον Δήμο Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........