Πρόγραμμα Παιδικών εκδηλώσεων... Τα Παραμύθια του Σαββάτου ζωντανεύουν!

 Και έφτασε η ώρα να ζωντανέψουν ξανά Τα Παραμύθια του Σαββάτου!

Με μια σειρά παιδικών εκδηλώσεων ξεκινά το πρόγραμμα παρουσιάσεων βιβλίων και παραμυθιών στο νέο καφέ βιβλιοπωλείο : Sophistico- Greekbooks.gr, στην οδό Έβανς 5, στο Ηράκλειο!




«Τα παραμύθια του Σαββάτου» μετά από την τρίχρονη αποχή από ζωντανές αφηγήσεις, λογω της πανδημίας, επιστρέφουν ανανεωμένα και με πολλές εκπλήξεις.

Η Ελένη Μπετεινάκη συντροφιά πάντα με τις κούκλες της θα αφηγηθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι, στον 2ο όροφο του καφέ- βιβλιοπωλείου Sophistico- Greekbooks.gr την "Νεράιδα Σερπαντίνα"!

Η Νεράιδα Σερπαντίνα, μια κατακόκκινη παραμυθένια ύπαρξη, ο Πρίγκιπα Χαρτοπόλεμος, η Βασίλισσα Χαρά, ο Βασιλιάς Γελαστός και η μάγισσα Χαλάστρα θα σας παρουσιάσουν ένα παραμύθι μαγικό. Για την αγάπη, για τη μουσική, για τη χαρά του ξεφαντώματος και της Αποκριάς!

( Μια υπέροχη κατασκευή θα φτιαχτεί μαζί με τα παιδιά, ο Πρίγκιπας Χαρτοπόλεμος σε χάρτινη κούκλα και η μάσκα της Νεράιδας Σερπαντίνας)


Για τα επόμενα Σάββατα Φεβρουαρίου και Μαρτίου στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στην καρδιά των Αποκριών, Ο Πρίγκιπας Χαρταετός της Ελένης Μπετεινάκη με όλο το θίασο της και πάλι σε κούκλες, αφηγούνται την πιο πρωτότυπη και παραμυθένια ιστορία για τους … Χαρταετούς

(Μια υπέροχη δραστηριότητα θα ακολουθήσει την παρουσίαση φτιάχνοντας μικρούς χαρταετούς που θα πετάξουν ψηλά … τα όνειρα των παιδιών)

Το Σάββατο 4 Μαρτίου η Χριστίνα Κωνσταντουδάκη έρχεται από τα Χανιά παρέα με το υπέροχο βιβλίο της : Με μια κουβέρτα… στο διάστημα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα


«Eίμαι μια μικρή κουβέρτα και έχω πάνω μου έναν τεράστιο ήλιο με πλανήτες! Ο Σταύρος με αγαπάει πολύ και με παίρνει παντού μαζί του, ακόμα και στο σχολείο! Μόνο που… κρύβεται από πίσω μου όταν του μιλούν. Όταν όμως τα παιδιά θα παίξουν ένα παιχνίδι στην τάξη, ο Σταύρος θα μεταμορφωθεί σε σούπερ ήρωα του διαστήματος με πολλούς φίλους!»

Το Σάββατο 11 Μαρτίου η Ελένη Μπετεινάκη αφηγείται την περιπέτεια ενός Σκιάχτρου του Σιγανού!

Όλες οι κούκλες και πάλι ζωντανεύουν το περιβόλι του κυρ Γιάννη με λαχανικά και καρπούς, με τον κυρ Ήλιο και τον κυρ Φέγγαρο, τον σπουργίτη τον Ανέστη τον αγαπημένο φίλο του Σιγανού. Μια παραμύθι για τα Ευχαριστώ που ξεχνάμε και τις Συγγνώμες που δεν λέμε συχνά! Για τα όνειρα μας που πρέπει να τα ακολουθούμε…


Το Σάββατο 18 Μαρτίου η Χριστίνα Αποστολίδη μας παρουσιάζει δια δραστικά το βιβλίο της «Οχ Κοκκίνησα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

«Όταν ο Δημήτρης γνωρίζει τον Φούρκα, ενθουσιάζεται. Επιτέλους, κάποιος καταλαβαίνει πόσο άδικο είναι να πρέπει να τρώει φακές και να πηγαίνει στο κρεβάτι του από τις εννιά!


Ο Φούρκας ενθαρρύνει το αγόρι να φωνάζει και να χτυπιέται για να πετύχει αυτό που θέλει κι όλα πάνε μια χαρά. Μέχρι που, μια μέρα, ο Δημήτρης γίνεται κατακόκκινος από τις φωνές!«Τώρα μοιάζεις πιο πολύ με μένα» του λέει όλο χαρά ο επίσης κατακόκκινος Φούρκας. Ο Δημήτρης, όμως, δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι του αρέσει το καινούριο του χρώμα…»


Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη…

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να έρθετε στην ώρα σας στο βιβλιοπωλείο και απαραιτήτως να έχετε μαζί σας ένα παιδί ( τουλάχιστον)

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........