Υποβρύχιο: Η Πιο Γλυκιά Νοσταλγία Από Τα Παιδικά Μας Χρόνια

  Πρόκειται για ένα γλυκό κουταλιού, που σερβίρεται βουτηγμένο μέσα σε ένα ποτήρι με παγωμένο νερό, εξού και η ονομασία του. Είναι από τα πιο αγαπημένα των παιδιών και των παιδικών μας χρόνων, που συνηθίζεται περισσότερο τους ζεστούς μήνες, λόγω του παγωμένου νερού και της δροσιάς που αφήνει στο στόμα. 

banilia-ypobryxio-bythizetai-nero-alla-epipleei-agora-synthikes-covid

Το υποβρύχιο ξεραίνεται εύκολα γι’ αυτό, αφενός φροντίζουμε να το αγοράζουμε φρέσκο ελέγχοντας την ημερομηνία παραγωγής στη συσκευασία του, αφετέρου το καταναλώνουμε σχετικά γρήγορα, κλείνοντας πάντα καλά το καπάκι στο δοχείο που το περιέχει για να μην ξεραθεί.

Πώς & πού παράγεται
Τα κύρια συστατικά του είναι ζάχαρη, νερό και γλυκόζη, με τα οποία φτιάχνεται ένα πολύ πηχτό σιρόπι, σχεδόν συμπαγές, το οποίο αρωματίζεται τις περισσότερες φορές με μαστίχα ή βανίλια. Στη συνέχεια, το σιρόπι ανακατεύεται δυνατά μέχρι να αποκτήσει λευκό χρώμα και τη γνώριμη μαστιχωτή υφή. Κάποιες φορές το υποβρύχιο χρωματίζεται με ειδικά χρώματα (πράσινο, ροζ) και εμπλουτίζεται με ξηρούς καρπούς -στην Αίγινα συνηθίζεται το ντόπιο φιστίκι- ή κάποιο γλυκό κουταλιού (κεράσι, τριαντάφυλλο κ.λπ.). Παράγεται σε όλη σχεδόν την Ελλάδα από μικρές και μεγάλες βιομηχανίες αλλά και μικρά εργαστήρια και οικοτεχνίες.

ypovrixio-kerasia-anoigma-575x725

Πώς καταναλώνεται
Με τον κλασικό τρόπο: παίρνουμε ένα κουτάλι και πιάνουμε μια γενναία κουταλιά υποβρύχιο, την οποία βουτάμε αμέσως μέσα σε ένα ποτήρι με πολύ παγωμένο νερό. Το γλυκό σφίγγει από το σοκ της αιφνίδιας βουτιάς στο παγωμένο νερό και σταθεροποιείται πάνω στο κουτάλι μας, ενώ, αν μείνει περισσότερο, αρχίζει να λιώνει μέσα στο νερό, γι’ αυτό και το καταναλώσουμε αμέσως, χωρίς περιστροφές. Δοκιμάστε το και σαν γλάσο σε κέικ, κουλουράκια και μπισκότα, ακόμα και στη βασιλόπιτά σας την Πρωτοχρονιά. Και για κάτι πιο σπέσιαλ… δοκιμάστε να βάλετε μια κουταλιά βανίλια ή μαστίχα ανάμεσα σε δυο μπισκότα του εμπορίου!

πηγη www.olivemagazine.gr/


ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........