Σε απόσταση αναπνοής από τη Γη το Σάββατο ο αστεροειδής «2023 DZ2» - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Σε απόσταση αναπνοής από τη Γη το Σάββατο ο αστεροειδής «2023 DZ2»

 Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουν αστρονόμοι από ολόκληρο τον κόσμο το πέρασμα του αστεροειδούς «2023 DZ2», ο οποίος θα περάσει ανάμεσα από την τροχιά Γης και Σελήνης το Σάββατο, σύμφωνα με τη NASA.


Ο αστεροειδής, που ανακαλύφθηκε από τους επιστήμονες μόλις πριν από έναν μήνα, θα περάσει σε απόσταση αναπνοής από τον πλανήτη μας, μόλις 68.000 χιλιομέτρων (τρομερά μικρή απόσταση για τα συμπαντικά δεδομένα), χωρίς ωστόσο να υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης.



Το Σάββατο ο αστεροειδής, που εκτιμάται πως η διάμετρός του φτάνει τα 40 με 90 μέτρα, θα περάσει πρώτα κοντά από το φεγγάρι (515.000 χλμ. μακριά) και δύο ώρες μετά θα βρεθεί πολύ κοντά στη Γη.


Πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτό το σπάνιο φαινόμενο

Θα μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά το πέρασμα του αστεροειδούς σε κοντινή απόσταση από τη Γη στη σελίδα The Virtual Telescope Project.


Επίσης, λόγω των μόλις 68.000 χλμ. που θα τον χωρίζουν από τη Γη, ο αστεροειδής θα είναι ορατός ακόμα και με κιάλια που μπορούν να ζουμάρουν αρκετά, ή μικρά τηλεσκόπια, δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον έρευνας ακόμα και σε ερασιτέχνες αστρονόμους.


Η NASA αποκάλυψε τις επόμενες στολές αποστολής στο φεγγάρι– Σε μαύρο, μπλε και πορτοκαλί χρώμα

Σύμφωνα με την ειδική υπηρεσία της NASA, η οποία ερευνά αστεροειδείς στο ηλιακό μας σύστημα, θα είναι μία σημαντική ευκαιρία για επιστήμονες σε όλο τον κόσμο να μελετήσουν τον «2023 DZ2» και να αυξήσουν τις γνώσεις τους για αυτά τα ουράνια σώματα, καθώς τέτοιου είδους γεγονότα συμβαίνουν σπάνια στη ζωή ενός ανθρώπου (πολύ συχνά σε συμπαντικό επίπεδο).


Δεν υπάρχει πιθανότητα σύγκρουσης, παρά την κοντινή απόσταση

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να χτυπήσει τη Γη, αλλά η στενή προσέγγισή του προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία για παρατηρήσεις» δήλωσε ο επικεφαλής της πλανητικής άμυνας της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, Ρίτσαρντ Μόισλ.


Ο «2023 DZ2», σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα επιστρέψει προς την τροχιά της Γης το 2026, ωστόσο έχει αποκλειστεί η πιθανότητα απειλής.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........