Βραβείο καινοτομίας στον ΕΣΔΑΚ στο πλαίσιο της 5ης Διεθνής Έκθεσης Verde.tec 2023 - Τεχνολογίες Περιβάλλοντος - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Βραβείο καινοτομίας στον ΕΣΔΑΚ στο πλαίσιο της 5ης Διεθνής Έκθεσης Verde.tec 2023 - Τεχνολογίες Περιβάλλοντος

 Η «Verde-Tec» είναι διεθνής έκθεση που διεξάγεται φέτος για πέμπτη φορά και αποτελεί την μοναδική εξειδικευμένη έκθεση της χώρας για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και τις έξυπνες πόλεις.


          Το τριήμερο της έκθεσης, σε ένα μαραθώνιο ενημέρωσης, δόθηκε έμφαση στην καινοτομία, στην έρευνα και στις τεχνολογίες αιχμής που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για το περιβάλλον.



          Στο πλαίσιο των βραβείων Greek Green Awards της Verde Tec,  απονεμήθηκε στον Ε.Σ.Δ.Α.Κ το βραβείο καινοτομίας στην κατηγορία βιοαέριο για την μελέτη και κατασκευή της μονάδας συλλογής και εκμετάλλευσης βιοαερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στον ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων.





Ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 998 kW από την αξιοποίηση του συλλεγόμενου βιοαερίου βρίσκεται στον χώρο του Χ.Υ.Τ.Α. Πέρα Γαληνών. Η συλλογή του βιοαερίου γίνεται από ένα δίκτυο 45 γεωτρήσεων στο σύνολο του απορριμματικού όγκου των ΧΔΑ, ΧΥΤΑ Α και Β. Το αντλούμενο βιοαέριο εισέρχεται στο σύστημα επεξεργασίας όπου αφαιρείται η υγρασία που περιέχεται στο αέριο. 



Στη συνέχεια το βιοαέριο περνάει από φίλτρα ενεργού άνθρακα για να αφαιρεθούν οι επιβλαβείς ουσίες για να τροφοδοτήσει τελικά τις μηχανές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.




Το όλο σύστημα παρακολουθείται συνεχώς από αναλυτή βιοαερίου και ένα σύστημα αυτοματισμού και ελέγχου, για την συλλογή και καταγραφή όλων των απαραίτητων δεδομένων καθώς και για τον έλεγχο των κρίσιμων σημείων και της λειτουργίας της εγκατάστασης.



Το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό του ΕΣΔΑΚ ο πρόεδρος Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο οποίος δήλωσε:

«Ευχαριστώ την οργανωτική επιτροπή για την επιλογή του ΕΣΔΑΚ για την βράβευση μας στη συγκεκριμένη κατηγορία.




Η μελέτη και η κατασκευή της μονάδα παραγωγής βιοαερίου στο ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων, έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και την ανάδοχο εταιρεία. Πρόκειται για ένα καινοτόμο έργο τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Η βράβευση μας δίνει ένα κίνητρο για να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην καινοτομία και τις τεχνολογίες αιχμής για την προστασία του περιβάλλοντος.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........