Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Εξύμνηση», της Ελένη Καποκάκη στα Χανιά

 Την πρώτη ποιητική συλλογή της νηπιαγωγού Ελένης Καποκάκη, με τίτλο «Εξύμνηση», παρουσιάζουν οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς. Η εκδήλωση θα γίνει στον πολυχώρο των εκδόσεων, στην οδό Ξέπαπα 7, στα Χανιά, την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, στις 7 το απόγευμα. 

Θα μιλήσουν για το βιβλίο:


Μαράκη Μαρία, φιλόλογος

Μπινάκη Ελένη, υποψήφια Διδακτόρισσα, Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Παΐζη Ελένη, φιλόλογος.

Διαβάζει ποιήματα η ηθοποιός Χριστίνα Βεριβάκη




Τώρα τα πουλιά κοιτούν αντίθετα

Τα ράμφη τους δεν συναντιούνται

Καθένα κοιτά προς τη δική του κίτρινη αλήθεια

Κοντοζυγώνει η μέρα που τα καλώδια της ΔΕΗ θα φιλοξενούν

Το κοινό τους βλέμμα

Και θα ’ναι τόσο ηλεκτρισμένο

Να φωτοδοτήσει ολόκληρη υφήλιο

Εικόνα εξωφύλλου: Ελένη Καποκάκη

Γεννήθηκα στα Χανιά τον Αύγουστο του 1992 και μεγάλωσα σε χωριό του Αποκόρωνα. Σπούδασα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης Ρεθύμνου από το οποίο αποφοίτησα το 2014. Μετά τις σπουδές μου εργάστηκα για δύο χρόνια στο Γκρατς της Αυστρίας. Στη συνέχεια ασχολήθηκα για πολλά χρόνια με τον αντιφατικό χώρο της γαστρονομίας, ενώ πλέον εργάζομαι ως νηπιαγωγός σε δημόσια σχολεία της πόλης μου. 



Το θέατρο, η λογοτεχνία, η ποίηση και οι τέχνες, πάντα ήταν αγαπημένο καταφύγιο για μένα. Λατρεύω τα ταξίδια, τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, τον καφέ, το καλό φαγητό, τις γάτες και φυσικά τους ανθρώπους που αγαπούν να αγαπούν.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........