Ενισχύστε την αυτοεκτίμησή σας ως... μαμά

 Οι περισσότερες μανούλες έχουν διαβάσει άπειρα άρθρα σχετικά με το πώς πρέπει να ενισχύουν την αυτοεκτίμηση του παιδιού τους και να το βοηθούν να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. 


Ωστόσο, αυτό που πολλές φορές ξεχνούν είναι να ενισχύουν και την δική τους αυτοεκτίμηση, να νιώθουν δηλαδή καλά με τον εαυτό τους και με τον τρόπο που ανατρέφουν τα παιδιά τους.



  • Μην τα παίρνετε όλα προσωπικά. Όλα τα μωρά κλαίνε, όλα τα μωρά ξυπνούν την νύχτα και όλα τα νήπια έχουν εκρήξεις θυμού. Χαλαρώστε και μην νομίζετε ότι μόνο το δικό σας παιδί φέρεται έτσι, επειδή εσείς κάνετε κάτι λάθος.
  • Μη κάνετε συγκρίσεις. Μην συγκρίνετε ούτε το παιδί σας με τα άλλα παιδιά, ούτε τον εαυτό σας με τις άλλες μαμάδες. Το παιδί σας είναι μοναδικό και εσείς κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε.
  • Αποδεχτείτε τα όρια σας. Δεν μπορείτε και δεν γίνεται να είστε τέλεια σε όλα. Είστε άνθρωπος με συγκεκριμένες αντοχές και όρια, γι’ αυτό μην πιέζετε τον εαυτό σας. Αν εξαντλείτε συνεχώς τον εαυτό σας, μακροπρόθεσμα τα αποτελέσματα θα είναι άσχημα.
  • Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε. Το γέλιο είναι πηγή ζωής και υγείας. Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, βρείτε τα θετικά και χαμογελάστε.
  • Χαρείτε τη ζωή με το παιδί σας. Η ζωή με ένα μωρό ή ένα νήπιο δεν είναι μόνο ξενύχτια και δυσκολίες, αλλά και πολλές πολλές στιγμές απίστευτης ευτυχίας. Ζήστε έντονα αυτές τις στιγμές, αγαπήστε το παιδί σας, γεμίστε με την αγάπη του και πιστέψτε το όταν σας λέει ότι είστε η καλύτερη μανούλα του κόσμου!!!

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........