Εσπερίδα στη μνήμη του Γιώργου Σεφέρη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Εσπερίδα στη μνήμη του Γιώργου Σεφέρη

 Σας προσκαλούμε στην εσπερίδα, την αφιερωμένη στο νομπελίστα ποιητή μας Γιώργο Σεφέρη, με γενικό θέμα: Γιώργος Σεφέρης, ένας Έλληνας. Ο άνθρωπος, ο ποιητής, ο πολιτικός. 


Η εκδήλωση διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Βικελείου Μορφωτικής Εταιρείας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου και τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη. Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 29 Μαρτίου, ώρα 18.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

  

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ

 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023, ΩΡΑ 18.00

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΒΙΚΕΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Χαιρετισμοί        Αρναουτάκης Σταύρος, Περιφερειάρχης Κρήτης Λαμπρινός Βασίλης, Δήμαρχος Ηρακλείου Κανάκη Σοφία, φιλόλογος, πρόεδρος της Β.Μ.Ε.

Εισηγητές           Πλεύρη Αριστέα, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

“…είτε βραδιάζει είτε φέγγει…”

Δημητρακάκης Ιωάννης, Αναπληρωτής καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Παν/μίου Κρήτης

“Ορισμένα θεματικά μοτίβα της ποίησης του Σεφέρη και η εξέλιξή τους από τη Στροφή (1931) στο Ημερολόγιο καταστρώματος, Β’ (1944)”

Σαραντάκος Νικόλαος, Συγγραφέας-μεταφραστής

“Η γλώσσα του Σεφέρη και ο Σεφέρης για τη γλώσσα”

Γαραντούδης Ευριπίδης, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ, ποιητής"Ο Σεφέρης ως εστία ποιητικού διαλόγου: Βουλιάζει όποιος σηκώνει τις μεγάλες πέτρες;"

Λάβδας Κων/νος, Καθηγητής και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στις Διεθνείς Σχέσεις και τις Στρατηγικές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο"Ο πολιτικός Σεφέρης - ορίζοντες και όρια της πολιτικότητας ενός διπλωμάτη στοχαστή"

Παράλληλες Έκθεση βιβλίων Γιώργου Σεφέρη στον προθάλαμο της αίθουσας εκδηλώσεων της Βικελαίας εκδηλώσεις Δεξίωση για όλους τους συμμετέχοντες από την Περιφέρεια Κρήτης (coffee welcome, menu buffet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ......... .........

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ