Αλλάζει η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Αλλάζει η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια

 Έως τις 30 Απριλίου 2023 θα ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας τις ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου, του Επαγγελματικού Λυκείου, του Ειδικού Γυμνασίου, του Ειδικού Λυκείου και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου.


Σε νέα τροποποιητική απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ για τα σχολεία, μετά την προκήρυξη των εκλογών, αλλάζει η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων στα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Ειδικότερα, η νέα απόφαση αναφέρει ότι τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, και όχι το τελευταίο δεκαήμερο, όπως ίσχυε. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «τα μαθήματα λήγουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.


Η λήξη των μαθημάτων του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου, του Επαγγελματικού Λυκείου, του Ειδικού Γυμνασίου, του Ειδικού Λυκείου και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου καθορίζεται κάθε έτος με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται μέχρι την 30ή Απριλίου». Συνεπώς τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, ενώ δεν αλλάζει κάτι για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.


Φυσικά οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν κανονικά στις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί. Λόγω των εκλογών και όπως συνήθως γίνεται τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 19 και τη Δευτέρα 22 Μαΐου, καθώς θα πρέπει να μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα. 


Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ισχύει αυτή τη στιγμή τα μαθήματα για τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουνίου (και αυτό δεν θα αλλάξει). Μικρές αλλαγές θα ισχύσουν ως προς τη λήξη των μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια.


https://www.ethnos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ......... .........

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ