Οι νεαροί Γιαγκίνηδες έρχονται για τρεις αυθεντικά ρεμπέτικες Κυριακές - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Οι νεαροί Γιαγκίνηδες έρχονται για τρεις αυθεντικά ρεμπέτικες Κυριακές

 Για τρεις αυθεντικά ρεμπέτικες Κυριακές 12, 19 & 26 Μαρτίου στη

Μουσική Σκηνή Πρόζα - Λαχανά 33, Θεσσαλονίκη (πρώην Φωλιά του Κόκκορα)!
  Eρχόμενοι με φόρα από την απολύτως επιτυχημένη χειμερινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, οι 22χρονοι πρωτοστάτες της αναβίωσης της μουσικής του δρόμου Γιαγκίνηδες, επιστρέφουν μετά από καιρό στην βάση τους, την αγαπημένη τους Σαλονίκη, για μια σειρά εμφανίσεων στη Μουσική Σκηνή Πρόζα!



   Οι νεαροί Γιαγκίνηδες που αυτοχαρακτηρίζονται ως ρεμπετικολαϊκοπαραδοσιακό σχήμα, έχουν αλωνίσει τους δρόμους των ελληνικών πόλεων και νησιών προκαλώντας «χαμό» στα social media, με εκατοντάδες χιλιάδες προβολές, αποκτώντας φανατικό κοινό σε όλη την Ελλάδα.


    Δημιουργήθηκαν το 2019 από δύο νεαρούς μουσικούς, τον Σπύρο Ζήση και τον Παναγιώτη Σικλαφίδη, οι οποίοι αποφάσισαν να μοιραστούν την αγάπη τους για την ρεμπέτικη μουσική παίζοντας μουσική στα στενά της Θεσσαλονίκης.


    Το όνομα του σχήματος είναι εμπνευσμένο από την μικρασιάτικη λέξη «Γιαγκίνι» που στην γλώσσα των ρεμπετών σημαίνει φλόγα στην καρδιά, ερωτική κάψα και πάθος.

    To 2022 κυκλοφόρησαν τον δίσκο τους «Άνθρωποι του δρόμου», ο οποίος έγινε πολύ γρήγορα αγαπητός.
    Τον περασμένο Σεπτέμβριο έκαναν τη πρώτη τους μεγάλη sold out συναυλία στην Αθήνα και το Θέατρο Ρεματιάς και τους τελευταίους μήνες ξεκίνησαν την πανελλαδική τους περιοδεία με απανωτές sold out εμφανίσεις στο θρυλικό Κύτταρο και τον Σταυρό Του Νότου στην Αθήνα, το We στη Θεσσαλονίκη και κάθε γωνιά της χώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........