Μήνυμα οργής για τους «σταθμάρχες» της Τρόικας

 Μια μέρα - ορόσημο για τα κοινωνικά κινήματα στην Ελλάδα και στην Κρήτη ήταν η χθεσινή 8η Μάρτη. Η συνάντηση των αγώνων του φεμινιστικού κινήματος με το ποτάμι της οργής κυρίως νέων ανθρώπων για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, έστειλε το πιο δυνατό μήνυμα στην «Μητσοτάκης ΑΕ» και στους οπαδούς των ιδιωτικοποιήσεων.Η κοινωνία είναι εδώ, βλέπει ποιοι είναι αυτοί που ξεπούλησαν τα τρένα και όλες τις δημόσιες υποδομές και απαιτεί να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι, όλοι όσοι διετέλεσαν «σταθμάρχες» της Τροϊκάς στη χώρα μας.


Μετά τα χθεσινά τεράστια ποτάμια ανθρώπων στο Ηράκλειο, στα Χανιά και στο Ρέθυμνο και τις μεγάλες απογευματινές συγκεντρώσεις στον Άγιο Νικόλαο, στην Ιεράπετρα και τη Σητεία, η Κρήτη έστειλε ένα μήνυμα που κανένας πλέον δεν μπορεί να αγνοήσει: Εχθροί της κοινωνίας είναι ο νεοφιλελευθερισμός και όσοι βάζουν τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές.


Έχουν το θράσος πριν ακόμα κηδευτούν τα θύματα της τραγωδίας να προχωρούν σε νέες ιδιωτικοποιήσεις χαρίζοντας στην ολιγαρχία ένα παιδοογκολογικό νοσοκομείο (ΠΑΙΔΩΝ) αλλά και το υπέρτατο δημόσιο αγαθό, το νερό. Δεν θα τους αφήσουμε, δεν θα τους το επιτρέψουμε. Με αυτό το σύστημα δεν νοείται κανένας συμβιβασμός αλλά μόνο ουσιαστική και σε βάθος ρήξη.


Οι οργανώσεις βάσης Κρήτης του ΜέΡΑ25 χαιρετίζουν τον αγώνα της κοινωνίας και ειδικά των νέων που θρηνούν για τους συμφοιτητές και τους συνανθρώπους τους στο νησί και σε όλη την Ελλάδα.

Πρώτη Φορά Ρήξη

Όλα μπορούν να είναι αλλιώς.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........